Gazete Vatan Logo

Cadde yarışçılarına opresayon dalgası

İstanbul'da lüks araçlarla gösteri ve yarışlar düzenlendiği ihbarını alan polis bölgeye operasyon yaptı. 207 sürücüye ceza kesildi 45 araç trafikten men edildi.

İstanbul'da özel olarak modifiye edilmiş çok sayıda lüks otomobil ile yarışlar yapıldığını ve araç sahiplerinin, sokaklar ile caddelerde drift gösterileri gerçekleştirdikleri istihbaratını alan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri saha çalışması başlattı. İhbar ve şikâyetler üzerine sivil polisler, drift gösterileri ile yarışların düzenlendiği noktaları tek tek tespit etti. Özellikle Bostancı sahil yolu üstündeki Es Virajı Mevkisi'nde lüks ve modifiye otomobiller ile gece geç saatlerde drift şovları yapıldığı ve bazı güzergâhlarda yarışlar düzenlendiği belirlendi.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Sivil polisler, önceki gece geç saatlerde 'Formula' ismi verilen ve geçen yıl da İstanbul'da sık sık gerçekleştirilen operasyonun düğmesine bastı. Drift gösterileri ve yarışların düzenlendiği alanlara pusu atan sivil polisler, toplamda 207 lüks aracın sürücüsüne 'Trafik Cezaları Kanunu'nun muhtelif maddelerinden ötürü cezai işlem uyguladı. Grupların sosyal medya üzerinden anlaşarak, buluşacakları noktalara karar verdikleri saptandı. Gece yarısı baskınında söz konusu araçların sürücülerine; trafiği tehlikeye düşürmek, abartılı egzoz ve çeşitli modifiye parçalardan ötürü işlem yapılırken, 45 araç ise trafikten men edildi ve ekiplerce bağlanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi. 85 araçta abartılı egzoz bulunduğu ifade edilirken, 38 aracın ise birtakım özelliklerinin sahipleri tarafından değiştirildiği tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan ihbar ve şikâyetler doğrultusunda operasyonların devam edeceğinin altı çizildi. Eksikleri bulunan otomobiller, mevcut aksaklıklarının giderilmesinin ardından sahiplerine teslim edildi.

'Drift' nedir? Nasıl yapılır?

Aslında motor sporları arasında yer alan 'Drift', İstanbul sokaklarında farklı yorumlanıyor. Halka açık alanlarda direksiyon başına geçen sürücü, aracı olduğu yerde döndürerek üst üste patinaj çekiyor. Otomobilini bulunduğu noktada en fazla döndüren sürücü, yarışı kazanıyor ve omuzlara alınarak şampiyon ilan ediliyor. İzleyiciler arasında da bahis yapıldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı