Gazete Vatan Logo

ByLock’tan bomba uyarısı

ByLock kullanıcısı Ayşe K.’nın ifadesi FETÖ’nün diğer terör örgütleriyle olan ilişkisini ortaya çıkardı. Ayşe K., İstanbul’da patlayan bombalar öncesinde ByLock'tan ‘Kalabalık yerlere gitmeyin’ diye uyarı verildiğini itiraf etti.

ByLock’tan bomba uyarısı

FETÖ soruşturmasında ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir şüphelinin ifadesi, örgütün PKK ve DEAŞ’la olan iş birliğini ortaya çıkardı. Yenişafak'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; Balıkesir Bigadiç Başsavcılığı tarafından örgütün kripto haberleşme uygulaması ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan Ayşe K.’nın ifadesi alındı. Ayşe K.'nın ifadesine göre FETÖ, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde PKK ve DEAŞ tarafından patlatılan bombalardan önceden haberdar oldu. Ayşe K. örgütün kendi mensuplarını bombalar patlamadan önce ‘Yolculuğa çıkmayın, kalabalık yerlere gitmeyin’ şeklinde uyardığı bilgisini verdi.

YOLCULUĞA ÇIKMAYIN

Ayşe K. ifadesinde şunları söyledi: “İstanbul’da bir bayan beni Çamlıca’da bir yurda yönlendirdi. Bu yurtta bir bayanla görüşme yaptım. Yurtta görüştüğüm bayan beni bir hafta sonra yine davet etti ve bana ByLock yüklemem gerektiğini söylediler. Bir dernekte telefonuma ByLock yüklediler. ByLock'ta bana programı yükleyen şahıs tarafından hükümet aleyhinde, cemaatin lehinde mesajlar geliyordu. ByLock programında bana her şey düzelecek diye haberler geliyordu. Fakat ben bunu darbe girişimi iması olarak düşünmemiştim. Bana ByLock üzerinden ‘yolculuğa çıkmayın, kalabalık yerlere gitmeyin’ diye mesajlar geliyordu. Bu mesajlardan sonra büyük olaylar veya patlamalar oluyordu. Bu tarihler 2015 Aralık ayı ile 2016 Şubat ayı arasındadır.”

Haberin Devamı