Gazete Vatan Logo

ByLock’ta bakan ve milletvekili yok

Başbakan Yıldırım, AK Parti’ye sızan FETÖ’cülerin tespit edildiğini ve edilmeye devam ettiğini söyledi, “ByLock’ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış; kocaman bir yalan” dedi.

ByLock’ta bakan ve milletvekili yok

Afyonkarahisar’da yapılan AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım özetle şunları söyledi: Ne FETÖ ne BETÖ ne DEAŞ ne de başka bir kirli terör örgütü bu yüce milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez. Gün gelir askerimizle, gün gelir polisimizle, operasyon üzerine operasyon yapar inlerine girer bellerini kırarız. Bugün halen bunca şehit ve gazimize rağmen, ısrarla kafaları bulandırma gayreti içinde olanların da bir gün gelecek kafalarına dank edecek ama o gün onların, bu milletin yüzüne bakacak yüzleri de asla olmayacak.

‘Tek tek tespit ettik’

Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat. Efendim ByLock’ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir bakanımız ne ByLock’ta var ne terörün içinde var, ne FETÖ’nün içinde var.

Hilmi Özkök’e yanıt

Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki ‘Biz 2004’te uyardık.’ Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, ‘Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.’ Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu. Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık’tır. Şundan emin olun kardeşlerim, sürecin sonunda tek bir mağdur bile kalmayacak, sürecin sonunda ininde saklanan bir tane bile FETÖ mensubu olmayacak.

Haberin Devamı

Başkanlık teklifi hazır

“Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Konuyu hem Meclis’te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis’e getirmek, yüce Meclis’in iradesine teslim etmektir. Meclisimiz ister 367, ister 330 ile anayasa değişikliğini onasın, her halükarda son kararı millete götüreceğiz.”

Suriye ve Mısır’la ilişkiler

“İsraİl ve Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz gibi gelecek süre içinde gerek Suriye’de gerek Irak’ta ve hatta Mısır’da da ilişkilerimizin çok daha iyi şekilde gelişmesi için gayretimizi her gün artırmaya devam ediyoruz. Avrupa Birliği meselesinde bizim kafamızda zerre kadar bir karışıklık yok. Türkiye’ye verilen söz- ler ipe un sermeden, ‘ama, fakat’ demeden, Türkiye’ye şartlar ileri sürmeden mutlaka yerine getirilmelidir.”

Haberin Devamı

Ağar’a tepki

Başbakan Yıldırım, dün çeşitli kanallarda yayınlanan programda, FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonuna ifade veren eski bakan Mehmet Ağar’ın “Benim dönemimde emniyette Fethullahçı yoktu” iddiasına tepki gösterdi. Yıldırım, “FETÖ’den tutuklanan önemli isimler onun kadrosundaydı. Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Coşkun Çakar… Herhalde farkında değildi Sayın Ağar” dedi.