Gazete Vatan Logo

Büyümeden çözülsün

Düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklama yapan özel sektör temsilcileri sorunun ilişkilere zarar verilmeden diplomasi ile çözülmesini istedi.

Büyümeden çözülsün

Türk özel sektörü Rusya ile yaşanan sorunun krize dönüşmeden çözülmesini istiyor. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Rusya’nın Türkiye açısından önemli pazar olduğuna dikkat çekerek, “Ülke olarak toplamda 6.1 milyar dolarlık ihracatımız söz konusu. Bu rakamın 1.1 milyar dolarlık kısmını tekstil ve hazır giyim ihracatı oluşturuyor. Bu rakamların üzerine bavul ticaretini ve turizmi de eklediğimizde ortaya ciddi bir ekonomik değer çıkıyor. Bugün Suriye sınırında yaşanan ciddi gelişmelerin Rusya ile ilişkilerimize zarar vermeden diplomatik yollardan çözülmesini arzu ediyoruz” dedi.

‘Turizmde felaket olur’

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, olası krizin derinleşmesinin turizm sektörü açısından felaket olacağını belirtti. Türk- Rus İş Konseyi Onursal Başkanı Turgut Gür de gerilimin artmasının, 100 milyar dolarlık ticaret hedefleyen iki ülke için çok ciddi ekonomik sonuçlar doğurabileceğini söyledi.



Gerginlik istemiyoruz

Haberin Devamı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, Türkiye ile Rusya arasında gerginlik olmasını arzu etmediklerini belirterek, “Genelkurmay açıklamasından olayın Rus uçağının Türkiye’nin angajman kurallarını ihlali sonucu gerçekleştiği anlaşılıyor. Benzer tatsız olayların yaşanmaması için umarım, bölgede uçuş yapan taraflar bundan sonra daha dikkatli davranırlar” değerlendirmesinde bulundu.