Gazete Vatan Logo

Büyümede rekor kırdı

‘Dijital yaşam koçu’ Bilkom, sunduğu çözümlerle satışlarını % 150 arttırdı

Okullarda öğrencilere, hastanelerde doktorlara, iş dünyasında patrondan saha elemanına geniş bir kesime iPad ile ulaşan Bilkom, bir yandan bu kesimlerin hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor, bir yandan satışlarını arttırıyor. Dijital yaşam koçluğu misyonu şirkete geçen yıl yüzde 150 büyüme, 210 milyon liralık satış getirdi. Bu yıl da hedef en az yüzde 80 büyümek ve çözüm sunulan sektör sayısını arttırmak

Koç Grubu şirketlerinden Bilkom, son dönemde ‘dijital yaşam koçu’ misyonuyla eğitimden sağlığa, iş dünyasından sosyal sorumluluk projelerine kadar birçok alanda önemli başarılara imza atıyor. Okullarda öğrencilere, hastanelerde doktorlara, iş dünyasında patronlardan saha elemanlarına geniş bir kesime iPad ile ulaşan Bilkom, bir yandan bu kesimlerin hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor, bir yandan da satışlarını arttırıyor. Bu çözümler sayesinde öğrencilerin derslere ilgisi artıyor, akıllı tahtalarla entegre iPad’lerle ders verimi yükseliyor. Örneğin bu projenin önemli ayaklarından biri olan Doğa Koleji’nin Ataşehir Kampüsü’nde öğretmen soruyu tahtaya yazıyor, öğrenciler sorunun çözümünü yapıyor ve çözümü biten öğrencilerin isimleri tahtada beliriyor. Öğretmen bu isimlerden birini seçtiğinde, öğrencinin yaptığı çözüm akıllı tahtada gözüküyor. Bu sayede ödev yapmayan öğrencilerin oranı yüzde 3’lere düşmüş. Doğa Koleji’nin dışında Bilfen, Eyüboğlu, Erkan Ulu gibi eğitim kurumlarında da binlerce öğrenci Bilkom’un dijital yaşam koçluğuyla bu projeye dahil olmuş.

Aynı şekilde iPad ve akıllı arayüzleri kullanmaya başlayan doktorların da ameliyat süreleri kısalmaya, şirketlerin iş akışı hızlanmaya başlamış. Bu çalışmalar şirketin bilançosuna geçen yıl yüzde 150 büyüme olarak yansıdı. Sektördeki büyümenin 4-5 kat üzerinde büyüyen Bilkom’un söz konusu dönemde satışları 210 milyon lirayı geçti. Bu yıl da hedef en az yüzde 80 büyümek...

Geçtiğimiz hafta Apple’ın Türkiye Distribütörü olan Bilkom’un Genel Müdürü Cömert Varlık, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Erkan Tüfekçioğlu ve Pazarlama İletişimi Yöneticisi Azade Çerkezoğlu ile bir araya geldik ve ‘dijital yaşam koçu’ konsepti ve Bilkom’un çalışmaları hakkında sohbet ettik. Her alanda müşteriye ulaşıp dijital yaşam koçu olmayı istediklerini söyleyen Cömert Varlık, “Biz bir ekosistem oluşturuyoruz. Apple ve Adobe, dijital yaşamın en önde gelen ürünlerini sunuyor. Bu alanda atılacak çok adım var. Örneğin iPad’i kurumsal tarafta da birçok alanda kullanma imkanı sağlıyoruz. Eğitim ve sağlık iPad’in etkin ve verimli kullanılabileceği alanların başında geliyor. Doğa Koleji ve diğer kurumlarla yaptığımız çalışmalardan çok başarılı geri dönüşler alıyoruz. Ders verimliliği, öğretmenlerin takipçiliği arttı. En zor ve sıkıcı bulunan dersler bile öğrenciler için zevkli hale geldi. Bizim de satışlarımızın artmasını sağladı” diye konuştu.

iPad’in kendi içinde çözümleri olduğunu ve şirketlere bunları nasıl kullanabileceklerini anlattıklarını da kaydeden Cömert Varlık, şöyle devam etti:

“Sağlık sektörüne yönelik önemli katkılar sağlıyoruz. iPad ve iPhone üzerinden hasta takibi yapılıyor. Zaten emniyette ürünlerimiz ciddi oranlarda kullanılıyor. İş dünyasında müşteri ilişkileri yönetiminden belgelere erişime, satış işlemlerinden mobil toplantılara kadar farklı deneyimler sunuyoruz. Çözüm sunduğumuz sektörlerin sayısını arttırmayı hedefliyoruz.”

Apple mağazası açmak için inanılmaz talep var

CÖMERT Varlık, şu anda 22 mağazayla hizmet verdiklerini, ancak yatırımcılardan çok talep aldıklarını anlattı. Varlık, “Mağaza sayımızı arttıracağız. İnanılmaz talep var. En fazla talep, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana, Samsun, Konya gibi illerden geliyor. Ama biz seçici davranıyoruz. Bizim için lokasyon önemli. Talepleri inceleyip en doğru yerde mağaza açmayı istiyoruz” diye konuştu. Mağazalarda en çok satılan ürünler hakkında da bilgi veren Varlık, “En çok 11-13 inç MacBook Air ve MacBook Pro satılıyor. Ciddi bir genç müşteri kitlemiz var. Öğrenciler çok alıyor” dedi.

General Mobile akıllı ürünlerle dünyaya açılıyor

TÜRKİYE’NİN ilk yerli üretim tableti olan e-tab’ın üreticisi General Mobile, katma değerli hizmet üretimine yoğunlaşarak kullanımı kolay akıllı ürünlerle dünyaya açılmayı planlıyor. General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, akıllı ürünlere duyulan ihtiyacın giderek arttığını belirterek insanların artık kullanımı kolay ve rahat taşınabilir tek bir akıllı ürüne ihtiyaç duyduğunu, General Mobile olarak tüketiciyi doğru anlayıp ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayacak, kalitesi yüksek ve fiyat olarak erişilebilir ürünler sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Yaman, 2023’te Türkiye’den uluslararası alana çıkacak 10 şirketten biri olmayı amaçladıklarının altını çizdi. Sebahattin Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ülke olarak büyük bir dönüşüm geçiriyor. General Mobile olarak bu değişime ve dönüşüme öncülük etmeye çalışıyoruz. Marka olarak en üst düzey kaliteyi ve konforu makul fiyatlarla sunmak istiyoruz. Akıllı ürünlerin kullanımı giderek artıyor ve insanların bu ürünleri kullanırken en çok geniş ekran aradıklarını görüyoruz, bu durum bize tabletle telefon arasında bir ürüne ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Sunduğumuz son ürün Planet’in en büyük farkı yüzde 20 daha geniş ekranı. 4:3 oranındaki bu ekran dünyada bu alandaki ilk örnektir. Bu ürün yalnızca gençlerin veya teknoloji severlerin değil anne-babalar dahil çok daha geniş bir kitlenin kullanımı için geliştirildi. Bizim patronumuz kullanıcı. Onun beklentilerine göre ürün geliştirmekle mükellefiz. Yakın bir zamanda farklı alanlarda başka açılımlarımızı da sizlerle paylaşacağız.”

7 dilde söyleneni yazıya çeviriyor

GENERAL Mobile’ın son ürünü Planet’le ilgili bilgi veren General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, cihazın geniş ekranıyla benzersiz bir internet ve video deneyimi sağladığını belirtti. 4.0 inç ekranlı Planet’in 5 megapiksel kamera, kablosuz internet, 7 dilde söylenenlerin yazıya çevrilmesi, parmağı ekrandan kaldırmadan mesaj yazma imkanı sağlayan SWYPE teknolojisi gibi özellikleri var.

Yemekte e-menü ile sipariş zamanı

KONUK ağırlama endüstrisine iş çözümleri sunan Protel, restoran yönetim sistemlerindeki son trendler ve işletmelere katkılarını anlatmak üzere önde gelen restoran yöneticileriyle İstanbul’da bir araya geldi. Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirilen toplantı konuşan Protel Yönetim Kurulu Başkanı Metin Arghan; “Konuk ağırlama endüstrisine dünyanın tercih ettiği yazılım ve donanım çözümlerini, üzerine Türkiye’de geliştirdiğimiz katma değeri de ekleyip sunuyoruz. Sunduğumuz teknolojik ve sektörel gelişime açık ürünler ile işletmelerin yaşamını kolaylaştırıp verimliliğini artırırken, sektörün de standardını yükseltmek önceliklerimiz arasında” dedi. Evin dışarısında yemek yemenin bir yaşam tarzı haline geldiğini belirten Arghan, restoran işletmelerinin sundukları çözümlerle nasıl daha verimli hale gelebeleceğini ve müşteri memnuniyetini nasıl en üst düzeye çıkarabileceklerini paylaştı. Geliştirdikleri MICROS ile restoran işletmelerinin artık hava durumuna göre ne kadar satış yapabileceklerinin raporunu bile alabileceklerini anlatan Arghan, en son teknolojilerden birinin de e-menü olduğunu vurguladı. E-menü teknolojisinde müşteri sipariş vermek istediği yemeğin görsellerini detaylı bir şekilde görebiliyor ve isterse özel notlarını da ekleyebiliyor. GODIVA Bilgi İşlem Müdürü Ufuk Alamehmet ise “GODIVA olarak Türk tüketicisinin çikolata alışkanlıklarını ve genel trendleri araştırıyoruz. Kim hangi çikolatayı seviyor, hangi çikolata yenmek için alınıyor, hangi çikolata hediye ediliyor gibi sorularımızı MICROS ile yanıtlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı