Gazete Vatan Logo

Büyüme toplumsal gelişmeye yansımadı!

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın Toplumsal Gelişme Hibe Programı, Birleşmiş Milletler Ortak Programı ve Fark Yaratanlar Programı olmak üzere üç ayrı hibe programı yürüttüklerini belirterek,

“8 yılda 107 projeye hibe desteği sağladık. Sadece 2014 yılında 27 projeye 2 milyon TL hibe verdik” dedi. 2014’te 40. kuruluş yılını kutlayan Sabancı Vakfı’nın toplumda ‘sivil toplumun annesi’ olarak anılmaya başlamasından mutluluk duyduğunu kaydeden Sabancı, şunları söyledi: “Adil ve demokratik bir toplum hedefiyle eşitsizlikleri azaltmaya, sivil toplumu güçlendirmeye çalışıyoruz. Kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata katılımlarını artıracak projeleri destekliyoruz.”

‘187 ülke içinde 69’uncuyuz’

Projelerin ekonomik katılım, engellilerin hak arayışı ve kadınlarda farkındalık/güçlendirme konularına yoğunlaştığına işaret eden Sabancı, “En çok kadının ekonomik hayata katılımı, eğitim ve şiddet konularında başvuru alıyoruz” dedi. Güler Sabancı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2014 yılı İnsani Gelişme Endeksi verilerine göre Türkiye’nin 187 ülke arasında 69’uncu sırada olduğunu kaydederek, yıllık yüzde 4’lük ekonomik büyümenin toplumsal gelişmeye aktarılamadığını belirtti.

Haberin Devamı