Gazete Vatan Logo

Büyüklerin 'cep' hezimeti

Kanarya ve Cimbom zirveden koptu, taraftar ‘cep’e gitmedi

23 Şubat’ta piyasaya sunulan Fenercell dün itibarıyla 19 bin, 10 Nisan’da piyasaya sunulan GSMobile 6 bin aboneye ulaştı. Fenerbahçe’nin 1 milyon abone ve yıllık 20 milyon TL gelir beklediği Fenercell ile Galatasaray’ın yıllık 4 milyon dolar gelir hedeflediği GSMobile’ın abone sayılarının düşük kalmasına iki takımın ligin zirvesinden kopması ve olaylı derbi neden oldu.

Fenerbahçe’nin Fenercell, Galatasaray’ın GSMobile markaları, iki takımın da ligdeki kötü futbolları ve aldıkları kötü sonuçlardan olumsuz etkileniyor.

23 Şubat’ta piyasaya sunulan Fenercell’in abone sayısı dün itibarıyla 19 bin olurken, 10 Nisan’da piyasaya sunulan GSMobile ise 6 bin aboneye ulaşabildi. Avea ile yapılan işbirliği çerçevesinde hayata geçirilen Fenercell ve GSMobile’ın birinci ay performanslarına bakıldığında ise Fenercell önde görünüyor.

Derbi olumsuz etkiledi

Fenercell ilk ayda 10 bin civarında aboneye ulaşırken, GSMobile da bir ayının dolmasına sayılı günler kala 6 bin Galatasaray taraftarının tercihi oldu.

Avea CEO’su Cüneyt Türktan, Süper Lig’de alınan kötü sonuçlar ve olaylı Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Fenercell ve GSMobile’ın abone sayısının artmasında olumsuz etki yaptığını, ancak önümüzdeki aylarda abone sayılarında tekrar artış trendine geçilmesini beklediklerini söyledi.

Beklentiler çok yüksek

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en zengin 20 spor kulübü arasına giren ilk Türk takımı olarak dikkat çeken Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenercell markasının tanıtımını yaptığı 23 Şubat’taki toplantıda 1 milyon aboneye ulaşmayı ve yıllık 20 milyon TL gelir elde etmeyi hedeflediğini açıkladı.

Galatasaray’ın da GSMobile ile ilgili beklentileri, abone ve gelir hedefleri oldukça yüksek... GSMobile’ın 300-400 bin aboneye ulaşması halinde, Galatasaray Kulübü’nün yılda yaklaşık 4 milyon dolar gelir elde etmesi öngörülüyor.

Datron’dan desenli dizüstü

DATRON, desenli dizüstü, Datron Aero TW8M’i piyasaya sürdü. Kapağındaki piyano yüzeyindeki ince yaldızlı iç içe geçmiş dalgalı yuvarlak figürler, yeni IMR Coating teknolojisiyle elde edilen TW8M’de, derinlik duygusu yaratıyor. Core 2 Duo işlemci kullanan TW8M, 3GB DDR2 800 MHz belleğe ve 250 GB sabit diske sahip. Pil ömrü 3.5 saat. Windows Vista Basic ile satışa sunulan bu modelin fiyatı ise KDV dahil 1.241 TL.

Samsung PL65 eliniz titrese bile ‘flu’ fotoğraf çekmiyor

SAMSUNG, PL serisini yeni modeli PL65 ile genişletiyor. Uygun fiyata kolay kullanımlı gelişmiş özellikler arayan fotoğraf tutkunlarını hedefleyen bu model, 12.2 megapiksel çözünürlük ve 5x optik zum değerine sahip. 3 inç akıllı LCD ekranı ortam ışığına göre ekran parlaklığını ayarlayarak, fotoğraflarınızı keyifle görüntülemenizi sağlıyor. Yine Samsung fotoğraf makinelerine özgü “Dual Image Stabilizer” teknolojisi yetersiz ışık, odaklama hatası ve el titremesi gibi nedenlerden oluşabilecek fluluğu önlüyor.

Annenizin dizi film keyfini artırın

AOC, Anneler Günü yaklaşırken, çok özel bir hediye alternatifi sunuyor. 21.5 inçlik TFT F22S monitör, geniş ekranı ve parlak renkleri ile, dizi filmlerden alınan keyfi artıracak. TFT F22S monitör, ofisler için de ideal. Yenilikçi katlanabilir ayağı sayesinde, çalışma masasına kolayca yerleştirilebiliyor ve çok az yer işgal ediyor. 15.000:1 değerindeki dinamik kontrast oranı (DCR), TFT F22S monitörün yüksek bir çözünürlüğe ve net bir görüntü kalitesine ulaşmasını sağlıyor.

Nokia 6216 classic ile tek kart çok işlem

NOKIA, Yakın Saha İletişimi (NFC) teknolojisine dayalı üçüncü tam entegre cihazı Nokia 6216 classic’i tanıttı. Yeni cihaz, Nokia’nın ilk SIM tabanlı NFC cihazı. Tüketiciler, NFC ile daha fazla kullanım kolaylığı, içeriğin (görüntüler, web bağlantıları, ses dosyaları ya da irtibat verileri gibi) daha uygun biçimde paylaşılması, güvenli ödeme ve biletleme işlemleri gibi pek çok faydaya cihaz üzerinden tek bir tıkla ulaşabiliyorlar.

Nokia 6216 classic, NFC teknolojisine ek olarak, tüketicilerin yeni nesil bir mobil cihazdan talep ettikleri özelliklerle donatıldı. Bunlar arasında, dijital kamera, parlak ekran, stereo FM radyo ve müzik çalar, 3G bağlantısı ve 8 GB’ye kadar genişletilebilen bir microSD yuvası bulunuyor. Nokia 6216 classic’in bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

General Mobile’dan annelere özel cep

GENERAL Mobile, yeni modeli DST 350 Gold ile anneler gününde farklı bir hediye seçeneği sunuyor. Cihaz; kamera, bluetooth, FM radyo, radyo kayıt, MP3 müzik çalar, video oynatıcı (mpeg4), SMS ve MMS özelliklere de sahip. Fiyatı ise 299 TL.

Logitech V550’yi tak ve devam et

ÇOĞU insan mouse kullanmayı touchpad’e tercih ediyor, ancak bir odadan diğerine geçerken mouse’u yanına almıyor. Logitech bu soruna Clip-and-Go dock’a sahip Logitech V550 Nano ile çözüm getiriyor. Bu küçük dock sayesinde V550 mouse’u laptop’unuza takıp istediğiniz yere götürebiliyorsunuz. Teknosa satış fiyatı KDV dahil 105 TL.

Olympus’tan en ‘ince’ hediye

OLYMPUS, annelerin en özel günü için Olympus µ-5000’i sunuyor. Yeni µ-5000, metal gövdesi, fotoğrafını çekeçeğiniz nesnenize her zaman yakın olabilmenizi sağlayan 5x optik zoomlu bir lens sunarken, İkili Görüntü Sabitleme özelliği de elin titremesinden kaynaklanan bulanıklıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Tüm yeni klasik µ-5000 fotoğraf makinelerinde olduğu gibi bu şık modelde de Kusursuz Çekim Ön İzleme özelliği bulunuyor.

Haberin Devamı