Gazete Vatan Logo

Büyükerşen CHP yolunda

CHP'de kapılar küskünlere açıldı.

CHP’de kapılar küskünlere açıldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasının ardından CHP’li küskünler partiye dönüş yoluna geçti.

CHP yönetimi ise, partiye katılımları peyderpey yapacak. Partiye katılımlar her hafta yapılacak olan TBMM Grup toplantısında törenle gerçekleştirilecek. Önce milletvekilleri, belediye başkanları ardından da eski vekillerin katılımı törenle yapılacak.
Geçtiğimiz hafta CHP’ye; Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı katıldı. Dün de, İzmir Milletvekili Harun Öztürk ile Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı CHP’ye geçti.
CHP’ye önümüzdeki haftada da milletvekili düzeyinde katılımların sürmesi bekleniyor. CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli’nin partiye katılması için davet yapıldı. İçli’nin de CHP’ye katılabileceği ifade edildi. CHP kulislerinde, DSP’li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de, CHP’ye katılabileceği konuşuluyor.
Eski CHP milletvekilleri de, partiye dönmek için toplu olarak başvurdu. Aralarında Ahmet Güryüz Ketenci, Celal Topkan, Hakkı Akalın, Ersoy Bulut, Mehmet Tomanbay, Muhsin Koçyiğit, Bekir Kumbul’un da bulunduğu bir grup eski milletvekilleri geçen hafta partiye katılmak istediklerine yönelik başvurularını yaptı. Eski milletvekilleri partiye katılmak istediklerine yönelik dilekçeleri CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nun özel kalemine teslim etti. Eski milletvekilleri verilecek yanıta göre yol haritalarını belirleyecek.

Haberin Devamı