Gazete Vatan Logo

Büyükelçinin evini taşladılar!

ANKARAda çok sayıda vatandaş, İsrailin Gazzeye yaptığı askeri müdahaleyi protesto etmek için İsrail Büyükelçisinin konutu önünde toplandı. Öfkeli kalabalık, konutu taş yağmuruna tuttu. Konutun camları kırılırken, bahçe duvarına ise Filistin bayrağı asıldı. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise protestocu gruba müdahale etmedi.



Çankaya İlçesi protokol yolu üzerindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplanan yaklaşık bin kişi, sloganlar atarak İsraile lanet yağdırdı, tekbirler eşliğinde ise konutu taş yağmuruna tuttu. Atılan taşlar nedeniyle konutun camları kırıldı. Konutun çevresinde güvenlik önlemi alan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, sadece konutun bahçesine girişe izin vermedi. Protestocu grubun konutu taşlamasına müdahale etmedi. Bir kişi ise bahçe duvarına çıkarak buraya alkışlar arasında Filistin bayrağı astı.

Bir kişi ise sabah ezanını okudu. Ezan sesi, çevik kuvvet minibüsünün hoparlörüne de yansıdı. Ardından kalabalık, konut önünde Filistinli bir gencin imamlığında sabah namazı kıldı. Grubun konut önündeki protestosu sürüyor.

Haberin Devamı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatının ardından dün gece protestoların yaşandığı İsrail Büyükelçisinin konutu etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatının ardından Çankaya'da bulunan İsrail Büyükelçisinin konutu etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Önlemler kapsamında Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılırken, konut etrafı bariyerle çevrildi. TOMA'lar ve çevik kuvvet ekiplerinin önlem aldığı görüldü.

Dün akşam yapılan protesto gösterilerinde, Büyükelçi'nin konutu taş yağmuruna tutulmuştu.