Gazete Vatan Logo

Büyükelçi Karlov cinayetine sekiz tutuklama daha!

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebiyle Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘tasarlayarak insan öldürmek’ suçlarından yokluğunda tutuklama kararı çıkardı

Büyükelçi Karlov cinayetine sekiz tutuklama daha!

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’un 19 Aralık 2016’da öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen ile cinayetin faili Mevlüt Mert Altıntaş’a uzanan ilişki silsilesi tespit edildi.

Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Gülen’in de arasında bulunduğu 8 kişi hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “tasarlayarak insan öldürmek” suçlarından yokluğunda tutuklama kararı çıkardı. Alınan bilgiye göre soruşturmada elde edilen deliller ve tanık beyanlarıyla Gülen’den Altıntaş’a uzanan silsilede, örgütün “Emniyet imam”larının da aralarında bulunduğu bir grup isim belirlendi. Bunun üzerine bu kişiler de dosyaya “şüpheli” olarak girdi. FETÖ’nün tepe yöneticilerinden olan ve ABD’de bulunan Şerif Ali Tekalan’ın cinayetin organizasyonuyla bağlantısı olduğu, cinayetin işlendiği “Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya” sergisinin organizatörü olan ve soruşturma kapsamında tutuklanan Mustafa Timur ile de geçmişe dayalı e-mail trafiği bulunduğu kaydedildi. Örgütün bir başka tepe ismi Emrullah Uslu ise cinayetin ardından kamuoyunu sosyal medya üzerinden yanlış yönlendirmekle suçlandı. Şüphelilerden Hamza Sevinç’in saldırının hazırlık aşamasında, Temel Alsancak’ın ise suikast tarihinde örgütün “Emniyet imam”ları olduğu kaydedildi. Murat Tokay adlı şüphelinin suikastçi Altıntaş’ın örgüt içindeki “müdürü” konumunda bulunduğu, örgüt hiyerarşisinde onun ardından da sırayla A.K. ve S.Y. adlı kişilerin geldiği bildirildi. Bu kişilerin altında ise soruşturmanın tutuklu şüphelilerinden olan ve FETÖ ile iltisaklı olduğu için polislikten ihraç edilen Ramazan Yücel’in geldiği ifade edildi. Cemal Karaata ve Cengiz Özkan da saldırı öncesinde istihbarat toplayıp Gülen’e iletmekle suçlandı.

Haberin Devamı

FETÖ’nün talimatı doğrultusunda

Soruşturmayı yürüten Savcı Adem Akıncı, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinden Fethullah Gülen, Şerif Ali Tekalan, Cemal Karaata, Cengiz Özkan, Emrullah Uslu, Hamza Sevinç, Murat Tokay ve Temel Alsancak hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarılmasını talep etti. Talep yazısında “suikastçı Altıntaş’ın FETÖ üyesi olduğunun tutanaklar, belgeler, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüpheli beyanları ve dosya kapsamından anlaşıldığı” bildirilerek, “Yine soruşturma dosyasından söz konusu eylemin FETÖ terör örgütünün talimatları doğrultusunda bu örgütsel faaliyetleri çerçevesinde, örgütün amacı olan anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme eylemine ulaşmak için işlendiği anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Tutuklu sayısı 17’ye yükseldi
Ankara 2. Sulh Ceza Hakimi Ali Keleş, talebi kabul ederek, Gülen’in de arasında bulunduğu 8 isim hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkardı. Soruşturma kapsamında Altıntaş’ın Polis Okulundan arkadaşı Sercan Başar, okul arkadaşı Kaan Bülbül, polislikten ihraç edilen Ramazan Yücel, Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş ile A.K. ve S.Y.’nin de bulunduğu 9 kişi tutuklu bulunuyor.