Gazete Vatan Logo

Büyükelçi'den diplomatik kriz açıklaması!

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Botsalı: "Türk-Mısır ilişkileri, halklar arasındaki köklü tarihi ve beşeri ilişkiler ile ortak menfaatler zemininde gelişmeye devam edecek"


Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, "Türk Mısır ilişkileri, halklar arasındaki köklü tarihi ve beşeri ilişkiler ile ortak menfaatler zemininde gelişmeye devam edecek" dedi.

Botsalı, Mısır'da yaşayan Türk toplumu ve iki ülkenin büyük yatırımcılarının onuruna büyükelçilik konutunda akşam yemeği verdi.


Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan Büyükelçilerinin de katıldığı davette, misafir büyükleçileri kastederek, Türkiye'nin Mısır'da en az beş büyükelçisinin daha olduğunu ifade eden Botsalı, "21. yüzyılda uluslararası ilişkileri, ekonomik kalkınma, istikrar, büyüme, refah artışı, yatırımlar ve ticaret tayin edecek. Pusula doğuyu gösteriyor. Doğu'nun sıklet merkezi de tüm dikkatleri üzerine toplayan Orta Asya'dır. Türk-Mısır ilişkileri halklar arasındaki köklü tarihi ve beşeri ilişkiler ile ortak menfaatler zemininde gelişmeye devam edecek" diye konuştu.


İleriki günlerde Kahire'den ayrılacağına işaret eden büyükelçi Botsalı, "Bugün Mısır'a veda etmiyorum. Zira haziran ayında görevim bittiğinde herkese veda etmiştim. Mısır'ın iyiliği için dua etmeyi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, 23 Kasım'da Türkiye'nin Kahire Büyükelçisinin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırmıştı.

Haberin Devamı