Gazete Vatan Logo

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği tarafından 4’üncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali” seçildi.

Büyükçekmece Festivali 4. kez dünyanın en iyisi

17'nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin başlamasına saatler kala Büyükçekmece'ye iki büyük onur... Dünya Festivaller Birliği (CIOFF)'un A kategorisinde yer alan Türkiye'deki tek kültür ve sanat festivali olma özelliğini elinde bulunduran Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, dördüncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" seçildi. Festival, 5 kıtada ve 85 ülkede örgütlü olan Uluslararası Dans Festivali Federasyonu (FIDAF) tarafından da 2016 yılının "En iyi Festivali" ödülüne layık görüldü. Festival bugün başlayıp 6 Ağustos'a kadar sürecek. Büyükçekmece Belediyesi'nin ödülü ise 2 Ağustos Salı akşamı CIOFF yetkilileri tarafından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e takdim edilecek.

Bu festival 16 yıllık birikimin eseri

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festivalin 4’üncü kez "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" seçilmesinin 16 yıllık birikim ve çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti. Başkan Akgün; "Yapılan değerlendirmelerde, kültür ve sanat etkinliklerinin yoğunluğu, gelen konukların en iyi şekilde ağırlanması gibi pek çok kriter değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

CIOFF her yıl Ocak ayında toplanarak bir yıl önce gerçekleşen festivalleri tek tek değerlendirmeye alarak, en başarılı festivali belirliyor. 16’ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'de tüm değerlendirmeler sonucunda en yüksek puanı alarak dördüncü kez dünyanın en iyi festivali seçildi. Ayrıca FIDAF tarafından da "En İyi Festival" ödülüne layık görüldük. 17'inci festivalde de aynı başarıyı göstermeye kararlıyız" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün

37 ülkeden 1100 sanat elçisi katılıyor

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 64 ülkeden 2 bin sanat elçisinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan 17'nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne kısa süre önce yaşanan Atatürk Havalimanı katliamı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda bazı ülkelerin katılımlarını iptal ettiğini belirtti. Başkan Akgün, “Buna rağmen ülkemiz ve 37 ülkeden toplam 1100 sanat elçisinin katılımıyla, Büyükçekmece halkı festivalini gerçekleştirecektir” dedi.

Haberin Devamı

Egemenlik ve demokrasi konserleri...

Başkan Akgün, “Bu yıl içinde bulunduğumuz koşulları dikkatte alarak, birlik ve beraberliğimiz için festival kapsamında “Egemenlik ve Demokrasi Konserleri” düzenlenmesi kararı aldık. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Karanlığa asla teslim olmayacağız. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet! Konserlerde hep beraber bunları haykıracağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin 16 yıldır devam ettiğini ve 4 kez CIOFF tarafından dünyanın en iyi festivali seçildiğini hatırlattı.

Haberin Devamı