Gazete Vatan Logo

İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilot enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

İstanbul Büyükçekmece'de Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanı'ndan saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle acil inişe geçtiği sırada düştü. Uçağın pilotaj lisans öğrencisi Beytullah Nart yaralı olarak ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da eğitim uçağı düştü! Pilot enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

Büyükçekmece'de Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanı'ndan saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, motor arızası sebebiyle acil inişe geçti. Saat 11.05'te acil inişe geçen pilotaj lisans öğrencisi Beytullah Nart'ın kullandığı eğitim uçağı boş araziye düştü. İddiaya göre pilotun manevrası sayesinde uçak Avrupa TEM Otoyolu'na düşmekten son anda kurtuldu.
YARALI AMBULANS UÇAKLA HASTANEYE KALDIRILDI
Uçağın düştüğünü görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler uçağın enkazına ulaştı ve yaralı Beytullah Nartı'ı enkazdan çıkardı. Yaralı öğrenci, araziye inen ambulans helikopterle Başakşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan öğrenci Beytullah Nart'ın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi. Öte yandan uçağın düşüş sebebinin belirlenmesi için kaza kırım ekibinin olay yerine gelip inceleme yapması bekleniyor. Uçuş okulunun yetkililerinden alınan bilgiye göre kaza kırım ekibinin raporunun yaklaşık 2 ay içerisinde sonuçlanacağı öğrenildi.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği'nden kazayla ilgili yapılan açıklamada, "İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05'te havalimanı yakınlarında düşmüştür. Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N), yaralı olarak kurtarılmıştır. Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. " denildi.
UÇUŞ OKULUNDAN AÇIKLAMA
Okulun genel müdürü Celal Cingöz incelemelerin ardından açıklama yaptı. Cingöz, "Uçak saat 10.56 sıralarında kalmış yapmıştır. Öğrencimiz yalnız görevi için Hezarfen Havaalanı'nda 05 pistinden kalkış yapmış. Yaklaşık 2 dakika sonra kalkışı takiben bilinmeyen bir nedenle gördüğünüz noktaya zorunlu iniş planlamış. Şuanda Ankara'dan kaza kırım ekibi ve sivil havacılık genel müdürlüğünün araştırma ekibi geliyor. Kaza sonunda öğrencimiz 112 ambulansıyla hastaneye kaldırıyor." dedi.
Sağlık durumu hakkında açıklama yapan Cingöz, "Tıbbi olarak net bir şey söyleme şansım yok. Ancak gerekli müdahalelerin yapıldığı söyleniyor. Vücudunda kırıklar olduğu söylendi ama durumu hakkında net bir bilgi verilmedi. Yalnız görevlerde uçtuğu için eğitimin ileri safhasında. Kazanın oluş nedeniyle alakalı şuanda bir şey söylemek için çok erken. Bütün hava hadiselerinde olduğu gibi kırım ekibi çok detaylı bir inceleme yapıyor. Bunun pilotaj mı yoksa teknik bir arıza mı olduğu konusunda bizim bir şey söyleme şansımız yok. Ancak hem hava durumu hem de bütün şartlar eğitim uçuşu için müsait. Yaklaşık iki ay içerisinde kaza kırım ekibinin raporları açıklanır" diye konuştu.
PİLOT SABAH SAATLERİNDE İLK UÇUŞUNU YAPMIŞ
Uçağın şuana kadar herhangi bir arızası olmadığını söyleyen Cingöz, "Aynı uçak tipinde beş tanesi uçuştadır. Şuana kadar herhangi bir arızamız olmadı. Sabah pilotumuz aynı uçakla kendi uçtu. Uçakla ilgili herhangi bir sorun olduğunu tahmin etmiyorum." diyen Cingöz, valiliğin kaza sebebini motor arızası olarak açıklamasıyla ilgili kendi yorumlarını yapmışlar" dedi.

Haberin Devamı