Gazete Vatan Logo

Büyükada iddianamesi: 15’er yıl hapis cezası

Büyükada’da toplantı yaptıkları otelde 5 Temmuz’da gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye, Yurttaşlık Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

Büyükada iddianamesi: 15’er yıl hapis cezası

Şüpheliler hakkında “Silahlı terör örgütüne yardım etme” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 15 yıla kadar hapis istendi. İddianamede şüphelilerin PKK-FETÖ ve DHKP-C örgütleri ile irtibatlı oldukları ve örgütlerin propagandasını yaptıkları belirtildi. İdil Eser, Günal Kurşun, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, Peter Frank Steudtner, Taner Kılıç ve Veli Acu’nun tutuklu, Muhammed Şeyhmus Özbekli ile Nejat Taştan’ın da adli kontrol ile serbest bulunduğu dosyada, toplantıyı organize eden Yurttaşlık Derneği üyelerinden olan Özlem FETÖ’den tutuklanan Bedriye İştar Tarhanlı isimli kişiyle görüşme kaydının olduğu belirtildi. Uluslararası Af Örgütünün Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın ise daha önce Bylock kullandığı ve FETÖ üyesi olduğu da kaydedildi.

“Amaçları kaos yaratmak”

İddianamede savcılık, “Ülkedeki mevcut siyasi ortamın, terör örgütlerinin başrol oynadığı, sivil toplum örgütleri görünümü altında organize edilen Gezi Parkı olayları benzeri ayaklanma olaylarına ne şekilde evrileceğinin tartışıldığı, bu amaçla faaliyetlerde bulunulduğu, şüphelilerin yakalanması sırasında gerçekleşmekte olan ve düzenleyen kitlece “Adalet” ismiyle isimlendirilen yürüyüşün Gezi Parkı olayları benzeri şiddet içeren ve toplumda kaos oluşturacak olaylara dönüştürülmesinin amaçlandığı açıkça anlaşılmıştır” dedi.

Haberin Devamı