Gazete Vatan Logo

Büyük ve ağır memeler boyun ağrısı yapıyor

Büyük ve ağır memeler boyun ağrısı yapıyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Muzaffer Çelik, büyük ve ağır memelerin boyun ağrısına sebep olduğunu söyledi.

Op.Dr. Muzaffer Çelik, “Büyük ve ağır memeler boyun ve omuz ağrılarına bazen bel ve baş ağrılarına neden olabilir. Vücudun normal dik duruş şekli bozularak kamburlaşma ve çirkin bir görünüme sebep olur. Ayrıca sütyenlerin askıları omuz derisinde derin izler yapabilir” dedi.

Op.Dr.Muzaffer Çelik, meme küçültme ameliyatının fazla meme dokusunun çıkarılıp yeniden şekillendirilmesi olduğunu belirterek, “Memenin büyüklüğüne göre yapılacak ameliyat tekniği de değişir. Mümkün oldukça az iz bırakacak teknikleri tercih etmekteyiz.En çok kullandığımız yöntem meme altında 5-6 cm lik tek düz çizgi şeklinde iz bırakan yöntemlerdir” diye konuştu.

Ameliyatın genel anestezi altında ortalama 3 saat kadar sürdüğünü ve hastanede kalış süresinin bir gün olduğunu ifade eden Op.Dr.Muzaffer Çelik, “Çok geniş bir ameliyat sahası olmasına rağmen ağrılar sürpriz biçimde az ya da yoktur. Ayağa kalkıldığında, ilk günlerde bir miktar rahatsızlık duyulabilir ama birkaç günde bu şikayetler de geriler. Ödem ve şişliklerin gerilemesi ilk bir ayda hızlı olur.Sonraki altı ayda giderek meme dokusu yumuşar ve izler normal renge kavuştuğunda artık görünüm oturmuştur.Bu arada memenin görünümünde devamlı değişimler olacaktır.Ayrıca yer çekiminden dolayı ve kilo almayla birlikte ya da doğum kontrol hapları ile değişimlerin olması kaçınılmazdır” dedi.

Haberin Devamı

Ameliyatlarda açık ten rengi olanların iz bakımından daha şanslı olduğunu söyleyen Op.Dr.Muzaffer Çelik, daha sonra şunları söyledi; “Ancak izler yine de derinin yapısal özelliklerine göre değişim gösterir.Hastalarımızdan genelde iz yüzünden şikayet olmamaktadır. Çünkü bizim kullandığımız düz tek çizgi şeklindeki izler ters T teknikle ameliyat olan hastaların sonuçlarına göre daha avantajlıdır. Bir sene sonra izleri kendileri bile fark etmeyebilirler. İşe başlama yapılan işe göre değişmektedir. Ofis işi ile uğraşılıyorsa 3-4 günde işe başlanabilir.Normal aktivite için 3 hafta kadar süre gerekir.Spor ve yüzme gibi aktiviteler için 6 hafta beklenilmelidir.

Haberin Devamı

Ameliyat ile hastanın duruş şekli zamanla normale dönecektir.Boyun,sırt,omuz ağrıları olan hastaların bu şikayetleri ortadan kalkacaktır. Fiziksel görünüm düzeldiğinde hastamız da mutlu olacaktır.Sonuçta hem kozmetik hem de fiziksel bir iyileşme olacaktır.

Yapılacak meme küçültme tekniğine bağlı olarak değişir.Çok büyük memelerde büyük miktarda meme dokusu çıkarılacağından bu mümkün olmayabilir.Bir kısım meme bezi sağlam bırakılırsa süt verme azda olsa mümkündür.”