Gazete Vatan Logo
Magazin Büyük ustaya veda töreni

Büyük ustaya veda töreni

Uluslararası Adana Film Festivali etkinliklerine katılmak için geldiği Adana’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden oyuncu Yakup Yavru (66) için cenaze töreni düzenlendi. Törende gözyaşları sel oldu

Büyük ustaya veda töreni

25. Uluslararası Adana Film Festivali’ne katılan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yakup Yavru’nun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Amasya’ya gönderildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törene aralarında Yusuf Sezgin, Nuri Alço ve Coşkun Göğen’in de bulunduğu sanatçı dostları katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu veda töreninde usta sanatçıya festival kapsamında verilecek Emek Ödülü, fotoğrafının yanına bırakıldı.

Ödülünü veremedik

Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, “Biz kendisini sinemaya kazandırdıkları, alın terini onurlandırmak adına Emek Ödülü vermek üzere Adana’ya davet etmiştik. Kendisi, bu haberi aldığında çok mutlu olmuş, gözleri dolmuş, hatırlanması ve özellikle çok sevdiği Adana’dan hatırlanmış olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirmiş. Kendisine ödülü takdim edecektik. Maalesef gerçekleştiremedik. Ruhu şad olsun.”

Mezarını yaptırmıştı

Öte yandan Yakup Yavru, yaklaşık 5 ay önce kendisine mezar yaptırmıştı. Mezarının önünde poz veren sanatçı, “Yerimi çok beğendim. Hemen ölesim geliyor. Her şey hazır. Paraları savuracağıma kendime göre hayırlı bir şey yaptırdım. Ben öldükten sonra resimlerimi buraya yerleştirecekler” demişti.

Haberin Devamı