Gazete Vatan Logo
Magazin Büyük ustanın yeri çok özel

Büyük ustanın yeri çok özel

Kırşehir’de Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde sahneye çıkan sanatçılar şarkıları ile adeta Kırşehir bozkırını inletti.

Büyük ustanın yeri çok özel

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi işbirliğinde, Türk Telekom’un katkılarıyla, Demirören Medya Grubu’nun medya sponsorluğunda ikinci kez düzenlenen “Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali” ozanlar diyarı Kırşehir Cacabey meydanında yapılıyor.

Festivalin ikinci gününde, etkinlikleri Ak Parti Kırşehir milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci izledi. Festivalin sonunda Kibariye sahne aldı. Öncesinde Erkut Özkan, Alp Kardeşler Üçlüsü, Amerikalı bağlama sanatçısı Bob Beer ve Yudum kendi şarkılarının yanı sıra Neşet Ertaş türkülerine de yer verdi. Gecenin en ilgi çeken isimlerinden biri ise Amerikalı bağlama sanatçısı Bob Beer idi. Türkiye’de bağlama dersleri alarak Türk halk müziğini öğrenen ve Neşet Ertaş hayranı olan sanatçı festivale davet edilmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Sanatçı konserinde Neşet Ertaş için de konuştu “Büyük usta; ‘Bu dünyada sevmeyen de ahirette neye yarar’ diyor. Türk insanı ve büyük ustanın benim için yeri çok özel. Bu ülkeyi bana cana yakın yardımsever insanları sevdirdi” dedi.

Haberin Devamı