Gazete Vatan Logo

Büyük tehlike! Hızla yayılıyor!

Son günlerde ismini sıkça duyduğumuz yeni felaket 'Flakka' insanları tam anlamıyla 'zombi'ye dönüştürüyor. Bu tehlikeli uyuşturucunun kullanımı ise gün geçtikçe artıyor ve tüm dünyaya yayılıyor. .... Peki nedir bu Flakka? Devamı haberimizde...

Büyük tehlike! Hızla yayılıyor!

Sosyal medyaya düşen video görüntülerinde Flakka etkisinde olduğu düşünülen insanların davranışları bir süredir görenleri adeta dehşete düşürüyor.

Örneğin; geçtiğimiz aylarda ABD'nin Florida eyaleti yamyam dehşetiyle sarsılmıştı. Olay yerine gelen polis 50’li yaşlarında olan bir çifte bıçaklı saldırıda bulunan şüpheliyi kurbanlarından birinin yüzünü yerken yakalamıştı. Polis, Florida State Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki şüphelinin 'Flakka' isimli uyuşturucuyu kullanmış olabileceğini düşünmüştü.

Son olarak da Brezilya'dan gelen görüntüler bu uyuşturucuyu kullananların nasıl birer 'zombi'ye dönüştüğünü ve yamyam özellikleri göstermeye başladığını gösterdi. Yüzü kan içinde olan Brezilyalı adamın hareketlerini kontrol edemediği anları izleyenler gözlerine inanamadı.

Yine gözleri bir zombiyi andıran kadın da, maddenin etkisiyle ellerini ve kollarını kontrol edemiyor...

Tüm bu gelişmelerin ve sosyal medyaya düşen dehşet görüntülerinin ardından herkesin kafasında 'Flakka nedir?' sorusu oluşmaya başladı. İşte Flakka ve bu madde hakkında bazı bilgiler.

Haberin Devamı

FLAKKA NEDİR?

Flakka, ismini İspanyol argosunda 'güzel kadın' anlamına gelen 'la flaca'dan alan yeni ve tehlike saçan bir sentetik uyuşturucu...

Asıl adı 'sentetik katinon' olan uyuşturucunun sokak isimleri; Flakka, Alpha-PVP ya da Gravel (çakıl)...

Toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen uyarıcı. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer alıyor.

Ortaya çıkan korkunç görüntülerinde Flakka'nın zombi etkisi yarattığı ve kullananların kendisini kaybedip bir 'hannibal'e dönüştüğü ekranlara yansıyor.

Flakka, çok güçlü ve ucuz bir uyarıcı... Alındığı andan itibaren ilk 15 dakikada etkisini gösteriyor ve etkisi 4 ila 8 saat devam ediyor. Aslında, metamfetamine göre daha güçlü olduğu görülüyor ve daha yüksek bağımlılık potansiyeli taşıdığı düşünülüyor. Flakka kullanımı paranoyaya ve halisünasyonlar görmeye sebep oluyor. Uyuşturucunun aşırı dozda alınarak burundan çekilmesi ve enjekte edilmesi, şiddet eğilimleri, acıya duyarsızlık ve hiper-saldırganlığa neden olabiliyor.

Haberin Devamı

2015 yılında ABD'nin Florida eyaletinde Flakka hikayeleri patlak vermeye başlamıştı. Güney Florida'da bir polis departmanının kasırgalara dayanıklı kapılarını kıran bir adam Flakka etkisinde olduğunu itiraf etmişti. Florida'nın Melbourne kentinde bir kız Flakka etkisindeyken cadde boyunca, Şeytan olduğunu iddia edip çığlık atarak koşmuştu.

Eyalet yetkilileri uyuşturucunun tehlikeleri hakkında insanları halen uyarıyor.