Gazete Vatan Logo

Büyük tehdit: Devam ederse işgal ederiz!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından tansiyonun bir kat daha yükseldiği İsrail-Filistin hattında çok sert bir açıklama geldi.

Büyük tehdit: Devam ederse işgal ederiz!

İsrailli bakanlar, son dönemde İsrail'i hedef alan saldırıların artmasından dolayı, "Eğer devam ederse, Gazze Şeridi'ni tekrar ele geçirmeyi gündemimize aldık" dedi. Öte yandan bu açıklamanın ardından Hamas bir açıklama yaptı. Hamas, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların ardından 2014'ten bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşmasına geri dönme konusunda İsrail ile aracılar yoluyla anlaştıklarını duyurdu.

Son dönemde tansiyonun yüksek olduğu İsrail-Filistin hattında sıcak gelişmeler arka arkaya yaşanıyor. Dün gece İsrail’in tartışma yaratan açıklamalara imza atan Adalet Bakanı Ayelet Shaked ve Enerjiden Sorumlu Bakan Yuval Steinitz çok sert bir açıklama yaptı. Steinitz, “Gazze Şeridi’nin tamamını fethetmekle ilgilenmiyoruz ve umarım böyle bir şey yapmayız” derken, “karşı tarafın” bu konuda geri adım atmamasından dolayı operasyonun gündemde olduğunu duyurdu.

Jerusalem Post’ta yer alan haberde Shaked, İsrail’in Hamas’a karşı mücadele için kıyı bölümünün kontrolünü ele geçirebileceğini söyleyecek kadar ileri gitti. Shaked, “Bir anaokuluna isabet eden füzenin patlamaması ve hiçbir çocuğa zarar vermemesi bir mucize. Eğer böyle olsaydı bu savaşın başlaması anlamına gelirdi” dedi.

Haberin Devamı