Gazete Vatan Logo

Büyük sır ortaya çıkıyor!

Haber ajansı Ria Novosti, buzul tabakasının 3,7 kilometre altındaki nehre ulaştıklarını duyurdu

Rus devlet haber ajansı Ria Novosti, tüm dünyanın akıbetlerini merak ettiği Rus bilim insanlarının araştırmalarını sürdürdüğünü ve nihayet buzul tabakasının 3,7 kilometre altındaki nehre ulaştıklarını duyurdu.

Ria Novosti’nin bir bilim insanına dayandırarak verdiği haberde, “Rus bilim insanları yerin 3 bin 768 metre derinliğine inmeyi başararak Vostok Nehri’nin yüzeyine ulaşmayı başardı” ifadesi yer aldı.

Bilim dünyası, dünyanın en eski ve en büyük nehirlerinden biri olan Vostok Nehri’nden alınacak numunelerin incelenmesiyle, milyonlarca yıl öncesine uzanan iklim koşullarına ve yaşam örneklerine ulaşmayı hedefliyor.

Vostok Nehri, buzul katmanın altındaki çok sayıdaki nehir ve göl yatağının birleşmesinden oluşan büyük bir ağı temsil ediyor. Nehrin incelenmesiyle, bilim insanları Mars’ın yanı sıra, Jüpiter’in uydusu Europa ve Satürn’ün uydusu Titan’daki coğrafi ve jeolojik koşulları daha iyi anlamayı umuyor.

İngiltere ve Amerika'dan araştırmacıların da, Rus meslektaşlarını takip ederek kendi arktik göl araştırmalarına başladığı belirtiliyor.

Antarktika'da Nazi üssü var!

Ria Novosti haber ajansı, Antarktika'ta yapılan bu araştırmaların, uzun yıllar önce iddiaya atılan "Naziler'in gizli üssü" teorisini de yeniden gün yüzüne çıkardığını belirtiyor.

Bu teoriye göre, İkinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında, Naziler Güney Kutbu’na giderek Vostok Nehri’nde bir üs inşa etmeye başladı. Hatta, 1943 yılında Nazi Almanyası’nın Donanma Konutamı Karl Dönitz, “Denizaltı filomuz Führer (Adolf Hitler) adına dünyanın diğer ucunda aşılmaz bir kale inşa ettiği için gurur duyuyor” demişti.

Alman donanma arşivlerinde yer alan bilgilere göre, Almanların müttefik kuvvetlere teslim olmalarından aylar sonra, bir U-530 denizaltısı Kiel limanından Güney Kutbu’na geldi. Denizaltı ekibinin başta Hitler’in gizli belgeleri olmak üzere Nazi Almanya’sından kalan birçok eseri burada inşa ettikleri buzdan bir mağaraya gizlediler.

Arşiv kayıtlarına göre daha sonra da bir U-977 denizaltısı Adolf Hitler ve sevgilisi Eva Braun’un DNA’larını Antarktika’ya getirdi. Amaç, Hitler ve sevgilisini klonlamaktı.

Antarktika görevlerini yerine getiren denizaltılar daha sonra Arjantin’in Mar-del-Plata limanına giderek müttefiklere teslim oldu.

Haberin Devamı