Gazete Vatan Logo

Büyük reklam!

100 bin $ verdi 4.5 milyon $’lık reklam yaptı

Yeni ürünlerinin tanıtımını ünlü model Irina Shayk ile gerçekleştiren Kia, 100 bin dolarlık bu şovun meyvelerini topladı. Genel Müdür Bora Koçak, “Autoshow’la gazete, dergi ve TV’lerde 8 milyon liralık reklam yapmış olduk. Showroom trafiği katlandı, satışlar arttı” dedi.

Autoshow’da ünlü top model Irina Shayk ile tanıtım gerçekleştiren Kia, büyük sükse yaptı. Fuarda yeni pro_ceed’in üzerindeki örtüyü açan ve 15 dakika standda sahne alan Rus model, hem Kia’nın tanıtımına hem de satışlara büyük katkı sağladı. Irina Shayk’ın İstanbul ziyareti için uçak bileti, otel, korumalar ve diğer masraflar hariç 100 bin dolar ödeyen Kia’nın Türkiye distribütörü Çelik Motor, tam 4.5 milyon dolarlık reklam yapmış oldu.

Çelik Motor Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak, Irina Shayk’ın basın toplantısında yeni pro_ceed’i lanse etmesinin standlarını ve bayilerini fuar boyunca inanılmaz hareketlendirdiğini söyledi. Koçak, Irina Shayk’lı tanıtımın etkisini şöyle hesapladı:

“Autoshow toplantımızdan sonra yazılı basında 9 adedi dergi, 54’ü gazetede olmak üzere 63 haberimiz yayımlandı. Söz konusu dergi ve gazetelerin toplam tirajı yaklaşık 6 milyon ve biz de haberlerimizle aşağı yukarı 18 milyon kişiye ulaştık. Yazılı basında çıkan haberlerimizin yaklaşık reklam eşdeğeri 2 milyon 900 bin lira. Televizyonda 62 kez Autoshow’la konu olduk, toplam görüntülenme süremiz 52 dakika. Bunun reklam eşdeğeri 5 milyon 70 bin lira. Yazılı basın ve TV kanallarında reklam eşdeğerimiz 8 milyon lirayı (4.5 milyon dolar) aştı. Tüm bunlar Kia markasının bilinirliğinin artmasına katkı sağladı.”

Sosyal medya ve sanal alem yıkıldı

Koçak, Irina Shayk’lı lansmanlarının dijital platformda da ses getirdiği belirterek, “Twitter üzerinden, takipçilerin ünlü modelden duymak istediklerini yazmalarını istedik. Açtığımız micro site ‘kia.com.tr/irinashaykbanadeseki’ 3 günde 25 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 1.000’in üzerinde Irina’ya hitaben tweet yazıldı” dedi.

Bora Koçak, fuarın satışlara olumlu etkisi olduğunu belirtti ve ekledi: “150 adetten fazla satış gerçekleştirdik. Tüketicilerin ilgisi son 2 aya pozitif olarak yansıyacak.”

Haberin Devamı