Gazete Vatan Logo

Büyük operasyonu 14 general 26 albay yönetiyor!

Büyük operasyonu 14 general 26 albay yönetiyor!

Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ile Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde operasyonlar sürüyor. Operasyonların yoğunluklu yapıldığı Sur, Cizre ve Silopi’de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 5 ilçedeki operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenilirken, 10 bir askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.

Terör örgütü PKK’nın ve gençlik yapılanması YDG-H’nin kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve gerçekleştirdiği terör eylemleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerde operasyonlar sürüyor. Operasyonları devralan TSK, bölgeye yığınak yaptı. Şu anda Sur, Dargeçit, Nusaybin, Cizre ve Silopi’de devam eden sokağa çıkma yasakları çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenildi. Havadan ve karadan yürütülen operasyonlar için bölgeye şu ana kadar 10 bin askerin sevk edildiği bildirilirken, Bolu, Isparta ve Manisa’dan 5 bin komandonun sevk edilmesi için de çalışmaların tamamlandığı kaydedildi. Operasyonların, 24 tank, 10 obüs, 85 kirpi ve benzeri zırhlı araç ile 6 iş makinesiyle yürütüldüğü de belirtildi. Operasyonlara ayrıca Türkiye’nin çeşitli illerinden bölgeye sevk edilen binlerce özel harekat ve terörle mücadele polisi de katılıyor.

Haberin Devamı

SUR

Sokağa çıkma yasağının 16’ncı gününde devam ettiği Sur ilçesi, operasyonların yoğun yapıldığı ilçelerden. İlçede, verilen 17 saatlik aranın ardından operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Asker ve polisin birlikte gerçekleştirdikleri operasyonlar vardiyalı yürütülürken, bu yüzden gece-gündüz çatışmalar yaşanıyor. İlçede önceki gün gece saatlerinde başlayan çatışmalar, dün akşam saatlerine kadar sürdü. Gece sessizliğin hakim olduğu ilçe bugün Sabah saatlerinden itibaren yeniden silah ve bomba sesleriyle yankılanmaya başladı. Yasak süresince 30’un üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği ilçede, 2 polis şehit oldu, 17 polis de yaralandı.

DARGEÇİT

Dargeçit’te yasak 7’nci gününe girdi. İlçede, PKK’nın dağ kadrosundan 50 teröristin gelerek hendek kazacaklarına yönelik istihbarat alınması üzerine ilan edilen yasak çerçevesinde operasyonlar sürüyor. Şu ana kadar 6 PKK’lının etkisiz hale getirildiği, 3 polis ile 3 vatandaşın yaralandığı ilçede, dün yaşanan çatışmalar bugün sabah saatlerinde yerini sessizliğe bıraktı.

Haberin Devamı

NUSAYBİN

Merkez Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 4’üncü gününde devam ettiği Nusaybin’de ise dün olduğu gibi bugün sessizlik hakim. İlçede bugün de yasak dışında kalan bölgedeki esnaflar Kepenk açmadı.

CİZRE

Sokağa çıkma yasağının 4’üncü gününde devam ettiği ve yasak öncesinde büyük bir askeri sevkiyatın yapıldığı Cizre’de ise geniş kapsamlı operasyon sürüyor. İlçede, önceki gün gece saatlerinde başlayan ve Sur, Cudi, Nur ve Yafes Mahallelerinde yoğunlaşan operasyon çerçevesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Özel eğitimli Jandarma timleri de özel harekat polislerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, dün gün boyunca tanklar teröristlerin kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti. Dün akşam saatlerinde teröristler tarafından açılan ateşle 1 binbaşının yaralandığı ilçede, 19 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Cizre'de toplam 6 güvenlik görevlisinin yaralandığı, 24 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

SİLOPİ

Yasağın 4’üncü gününde devam ettiği Silopi’de de dün geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Operasyon Başak Mahallesi’nde yoğunlaştırılırken, özel harekat polisleri ve jandarma tek tek evlere girerek, teröristleri aradı. Hakim tepelerine tankların yerleştirildiği ilçede 4 teröristin de etkisiz hale getirildiği öğrenildi.