Gazete Vatan Logo

Büyük kapışma

Büyük kapışma

Otomotiv sektörü, yılın son çeyreğinde amansız bir rekabete hazırlanıyor. Markalar tüketicileri yeni model bombardımanına tutacak. Şirketler yeni ürünleriyle hem piyasayı canlandırmayı hem de satışlarını artırmayı istiyor. Hedef 1 milyon adede yaklaşmak.

Toyota’da hedef ilk 5

Toyota Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yılın 8 aylık dönemini bazı aylarda bulunurluk sorunu olmasına karşın 28 bin 800 adetlik satışla kapattıklarını kaydetti. Bozkurt, “Satışlarımızın 19 bin 151’ini Corolla oluşturdu” dedi. Bozkurt, 2016’da Toyota performansı için yılın başında belirledikleri 50 binlik satış rakamının üstünde bir satış hedefleri olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Türkiye’de üretilecek C-HR ve yenilenen Corolla, filo satışlarımıza ivme kazandıracak.

50 bin 937 satışla rekor kırdığımız 2015 yılında olduğu gibi yine ilk 5 marka arasında yer almak istiyoruz.”

Renault’da model furyası

Renault Mais Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar, Renault’nun ilk 8 ayda 64 bin 618 satışla binek otomobilde lider olduğunu söyledi. Renault Grubu olarak, pazardan daha yüksek büyüme oranı hedeflediklerini kaydeden Aybar, şunları kaydetti: “Bu yıl Renault ve Dacia markalarımızın pazar payını artırmasındaki en önemli etken piyasaya sundukları yeni modeller. Renault Talisman ve Megane Hatchback’i çıkardık. Son çeyrekte yeni Koleos ve makyajlı Clio gelecek. Oyak Renault’nun ürettiği yeni Megane Sedan, pazarda yerini alacak.”

Haberin Devamı

Hyundai 50 bini geçer

HyundaI Assan Genel Müdürü Önder Göker, ilk 8 ayda pazar paylarının 30 bin 559 satışla yüzde 5.5 olarak gerçekleştiğini söyleyerek, “Sadece binek otoda pazar payımız yüzde 6.7” dedi. İzmit tesisinde ürettikleri i10’un Ekim’den itibaren yenileneceği kaydetti. Önder Göker, 2016 hedeflerini 51 bin olarak koruduklarını sözlerine ekledi.

Nissan yüzde 10 büyümek istiyor

NIssan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, geçen yılı yüzde 2.7 pazar payı ile tamamladıktan sonra 2016’ya hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Yeni modellerin rüzgarıyla ilk çeyreğin sonunda yüzde 3.4’lük pazar payına ulaştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özkök, yılın ilk döneminde 2 yeni model olan Navara ve Pulsar ile ürün gamlarını kuvvetlendirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Qashqai, artan rekabete karşın 10’uncu yılında da pazarın en çok satan SUV modeli konumunda. X-Trail ve Juke modellerimiz de kendi segmentlerinde podyumda. Böylece ilk 8 ay sonunda toplam pazar yüzde 5 düşerken, Nissan’ın satışlarını yüzde 11 artırdık. Geçen yılı 26 bin 400 adetlik rekor satış hacmiyle kapattıktan sonra bu artış trendini korumayı ve yıl sonuna kadar 2015’in yüzde 10 üzerinde satışa ulaşmayı hedefliyoruz.”

Yenilenen C3’le sıçrama zamanı

CItroen Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, “Yılın son 2 ayında satışa sunacağımız yeni C3 modelimiz elimizi güçlendirecek, markamızın 2010 yılında gerçekleştirdiğine benzer bir sıçramayı 2017’de tekrar yaşayacağız” dedi. Kasım’da yeni C3 modelinin geleceğini bildiren Tatoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de satılan her 5 binek otomobilden biri B hatchback segmentinden. Citroen markası, 2 yıldır bu segmentte iddialı bir konumda değildi. Şimdi, bu segmentte alışkın olduğumuz satış adetlerine tekrar geri dönme hedefimiz bizi çok heyecanlandırıyor.”

Haberin Devamı