Gazete Vatan Logo

Büyük İskender’in hazinesi bulundu

Altın hazineler ortaya çıktı

Büyük İskender’in hazinesi bulundu

Bulgaristan’da yapılan kazılardan büyük İskender’in hazinesine rastlandı. Bir altın taç, 44 küçük altın kadın figürü ve 100 altından oluşan hazine MÖ 300 yıllarına ait...

BULGARİSTAN’da bir mezar zincirinin içinde yapılan kazılarda Efsanevi Makedon Kral Büyük İskender ve babası 2’nci Philip’e ait olduğu düşünülen altın hazineler ortaya çıktı. Dönemin ‘Getae’ yerleşim yeri olarak bilinen Sofya şehrinin yaklaşık 400 kilometre kuzeydoğusunda yapılan kazılarda ortaya çıkan altın hazineler arkeologları şaşkına çevirdi.

Arkeologlar 1 altın taç, altından yapılma 44 küçük kadın figürü ve 100 civarında altın düğmeden oluşan hazinenin MÖ 300-350’li yıllara ait olduğunu kaydetti. M.Ö. 332 yılına ait olduğu belirlenen düğmelerde kadın figürleri kullanıldığı belirtilirken altın eşyalar içinde en ilgi çeken ise üzerinde aslan ve çiçek figürleri olan taç oldu. Araştırma ekibinin başında bulunan arkeolog Diana Gergova eşyaların Büyük İskender’e ait olduğundan emin olduğunu açıkladı. “İkinci Phillip’in cenazesinde kullanılan altın eşyalarla buradaki bulgular tıpatıp aynı” diye konuşan Gergova, daha önce böyle bir keşfin yapılmadığının altını çizerek bulunan eşyaların arkeoloji dünyası açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı