Gazete Vatan Logo

Büyük ikramiye çıktı ama...

Şans 73'ünde yüzüne gülünce...

Büyük ikramiye çıktı ama...

Milli Piyango’nun geçen yılki yılbaşı çekilişinde 10 milyonluk ikramiyeyi kazanan 74 yaşındaki Yusuf Akoğlu’nun yüzü gülmedi. ‘Yusuf Dayı’ 7 ay evli kaldığı eşine boşanma davası açtı. Eşi ise “Birbirimizi seviyoruz. Oğlu bizi ayıramayacak” diyor.

Şans onun yüzüne 73’ünde güldü. İstanbul Arnavutköy’e bağlı Haraççı Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Yusuf Akoğlu, geçen yıl köy kahvesinde otururken Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi için seyyar biletçiden aldığı 10 çeyrek bilet sonrasında 10 milyon liranın sahibi oldu.

Mahallesine döndü

Her sabah 5 liralık peynirli börekle, bardağı 50 kuruştan 3 bardak ıhlamurla kahvaltı yaptığı günlerden gayrimenkul zengini bir adama dönüşen Yusuf Akoğlu, geçen yıl 40 milyonluk büyük ikramiyenin vurduğu 4 kişiden biri olmuştu. Arnavutköy’e bağlı Haraççı köyünde hayvancılıkla uğraşan emekli “Yusuf Dayı”nın milyoner olduktan sonra yaptığı ilk iş, Şahin marka aracı satıp 35 bin TL’lik bir jeep satın almak oldu.


6 milyonu çocuklara

Akoğlu daha sonra semte bir şarküteri açtı. İkramiyenin 6 milyonunu çocukları paylaştırdı, Hadımköy’de bir kasap dükkanı, Arnavutköy’de ise 2 daire satın aldı. Kısa süre sonra, marketinde çalışan 47 yaşındaki Gülşen Akoğlu ile evlendi. Çift, Avşa’da aldıkları denize sıfır yazlıkta 15 gün balayı yaptı, İstanbul’a döndükten sonra ise bir de bebek heyecanı yaşadı. Ancak milyoner Yusuf Akoğlu çocuk fikrine sıcak bakmadığı için Gülşen Akoğlu bebeğini aldırdı. Evlilikleri boyunca Gülşen Akoğlu’nun bir elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan talihli Akoğlu müstakbel eşine düğün hediyesi olarak Arnavutköy’de 150 bin TL değerinde bir daire aldı.

‘Haberim yoktu’

Ancak 10 milyonluk ikramiye Akoğlu ailesini kısa süre sonra hüsrana uğrattı. Yusuf Dayı’nın çocukları bu evliliğe karşı çıkınca, 7 ay evli kaldığı eşi Gülşen Akoğlu’na boşanma davası açtı.

Gülşen Akoğlu, şunları anlattı: “İkramiye kazandığımdan haberim yoktu. Gelinleri, babalarını evlendirmek istediklerini söylediler, bizi tanıştırdılar. Bana ev aldığı için çocukları bu duruma tepki gösterdi. Yusuf Bey’le birbirimizi seviyorduk ancak kendisi arada kaldı. Çok agresifleşti. Dört ay önce boşanma davası açtı çocuklarının baskısıyla. Silahla kapıma gelip tehdit etti. Ben de 250 bin liralık tazminat davası açtım.”

Evlilikleri bitiriyor!

İngiltere’de 240 milyon dolarlık piyango kazanan Adrian-Gillard Bayford çitfi, ‘Para huzursuzluk getirdi’ diyerek ayrılmıştı. Lotodan 165 milyon dolar kazanan İngiliz Dave ve Angela Dawes çifti de para anlaşmazlığı sonucu boşandı. 75 milyon dolar kazanan Les ve Samantha Scadding çifti ise lüks hayatın içinde birbirlerinden uzaklaştığı için ayrıldı.

Haberin Devamı