Gazete Vatan Logo

Büyük hayale hücum!

Yılbaşı çekilişi öncesinde binlerce kişi bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor

Milli Piyango’nun 35 milyon lira ikramiyeli yılbaşı özel çekilişi öncesinde binlerce kişi bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde vatandaşlar, en fazla İstanbul Bahçekapı biletlerini tercih ediyor. Biletlerin bugüne kadar 108 milyon liralık bölümü başbayi olan bankalar ve PTT’ye verildi. KKTC’ye de 2 milyon liralık bilet gönderildi. 190 milyon liralık bilet de şubeler kanalıyla bayilere dağıtıldı. Bayilerin 22 Aralık itibariyle sattıkları bilet tutarı da 125 milyon lirayı buldu.

Yüzde 73’ü satıldı

Başbayilere verilen biletlerin geri alınmadığı dikkate alındığında Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı hasılatı şimdiden 233 milyon liraya ulaştı. Bir başka ifadeyle yılbaşı çekilişi biletlerinin yüzde 73’lük bölümü satılmış oldu. Yılbaşı biletlerinin 122.5 milyon liralık bölümü İstanbul’a gönderildi. Bunun 82.5 milyon liralık bölümü şubeler, geri kalan bölümü de bankalar ve PTT kanalıyla alındı. Şubelere verilen biletlerin 34 milyon liralık bölümünü Bahçekapı, 9.2 milyon liralık bölümünü Galatasaray, 17.3 milyon liralık bölümünü Aksaray, 22 milyon liralık bölümünü de Kadıköy şubesi aldı.
İstanbul’da 40 milyon liralık bilet de başbayi bankalar ve PTT kanalıyla satışa sunuldu. İdare, Ankara’da da şubeler kanalıyla 30.5 milyon lira, bankalar kanalıyla da 8 milyon liralık yılbaşı bileti satışa çıkarıldı. İzmir’e şubeler kanalıyla gönderilen bilet miktarı 21 milyon liraya yaklaşırken bankaların İzmir’e 1 milyon liralık bilet verdiği belirlendi. Şubeler aracılığıyla Adana’da 10 milyon 350 bin liralık, Bursa’da 6.5 milyon liralık, Gaziantep’te 6.3 milyon liralık, Antalya’da da 6.1 milyon liralık bilet satışa sunulurken bu rakam İskenderun’da yaklaşık 4.5 milyon lira oldu.

Haberin Devamı