Gazete Vatan Logo

Büyük bekleyişleri bitti!

iPhone 5c ve 5s, gece yarısı satışa sunuldu

Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında satışa sunmaya başladığı yeni telefonları iPhone 5c ve 5s, Türkiyede'de de satışa sunuldu. İstanbul'da satışa sunulan ürünler için vatandaşlar soğuğa aldırmadan gece yarısında satışa çıkan ürünler için uzun kuyruklar oluşturdu.

İstanbul'da bu gece, deyim yerindeyse bir "iPhone Şenliği" yaşandı. Birçok firmanın, dün akşam saatlerinde başlattığı etkinlik sabahın ilk saatlerine kadar devam ederken iPhone 5s ve 5C satışları için insanlar soğuğa aldırmadan satış için gece yarısına kadar bekledi.

Apple'ın Türkiye'deki en geniş mağaza ağına sahip olan Pupa şirketi, Caddebostan mağazasında özel bir etkinlik düzenlerken, Turkcell iPhone meraklılarını Suadiye'deki Turkcell mağazasında, Vodafone Bağdat Caddesi ve Zorlu Center AVM'deki mağazalarında, Avea da Bağdat Caddesi'ndeki yeni Avea mağazasında yeni ürünleri satışa çıkardı.

Phone 5c'nin Türkiye fiyatı 16GB'lık versiyonu için 1899, 32GB'lık versiyonu için ise fiyatı 2199 TL oldu. Fiyat, geçtiğimiz yılki Apple iPhone modelinden daha düşük bir fiyat etiketi anlamı taşırken, iPhone 5s fiyatları 2.279 TL’den başlıyor. 5s'in 16GB'lık versiyonu 2.279 TL'den satılırken 5s'in 64GB’ı da 2.799TL'den satışa sunuldu.

Haberin Devamı