Gazete Vatan Logo

Büyük aşkı bitiren Arzu Tramvayı oldu

Tiyatro sahnesi 2017’yi geçen hafta prömiyerini yapan ArzuTramvayı ile kapatıyor. Şu an kapalı gişe sahnelenen oyun herkesten övgü topluyor. Tiyatroseverlerin uzun süredir beklediği, Zerrin Tekindor’un başrolde olduğu, oğlu Hira Tekindor’un ise yönetmen koltuğuna oturduğu Arzu Tramvayı aynı zamanda Tekindor ve Haluk Bilginer’in aşkını bitiren oyun olarak da tarihe adını yazdırdı.

Büyük aşkı bitiren Arzu Tramvayı oldu

2017’nin sonlarına yaklaşırken tiyatro sahnesinde dev bir eser bomba etkisi yarattı. Dünya tiyatrosu için bir dönüm noktası olarak kabul edilen, Broadway’in ardından Hollywood’u da etkisi altına alan Arzu Tramvayı geçen hafta muhteşem bir prömiyerle perdelerini açtı.

Zerrin Tekindor, Şebnem Bozoklu, Onur Saylak ve İbrahim Selim’in başrolleri paylaştığı 75 yıl önce Tennessee Williams tarafından yazılan ve dünya klasikleri arasında gösterilen Arzu Tramvayı, izleyenler ve eleştirmenler tarafından bu sezonun kaçırılmaması gereken oyunu olarak gösteriliyor. Ancak Arzu Tramvayı Türk tiyatro tarihine usta aktör Haluk Bilginer ve başarılı oyuncu Zerrin Tekindor’un 6 yıllık bir aşk hikayesinin bitiren oyun olarak da yazıldı...

Günlerdir başarısı konuşulan Arzu Tramvayı’nın hazırlıkları bu yıl 30 Ocak’da Haluk Bilginer’in sahibi olduğu Oyun Atölyesi’nde başladı. Oyunun çevirisini de Haluk Bilginer yaptı. Zerrin Tekindor’un oyunun kilit karakteri Blanche’ı canlandırdığı oyunun kadrosunda Deniz U. Tansel Öngel, Özlem Zeynep Dinsel ve İbrahim Selim bulunuyordu. Oyunun yönetmenliğini ise Zerrin Tekindor’un oğlu Hira Tekindor yapıyordu.

Haberin Devamı

Bilginer ve Tekindor arasındaki ipler koptu

Haluk Bilginer’in büyük heyecanla ve umutla başladığı Arzu Tramvayı’nın yaklaşık 3 ay süren hazırlıkların ardından 19 Nisan’da prömiyerinin yapılacağı açıklandı. Ve ne olduysa bu sırada oldu. İddialara göre, oyunun son provalarında Haluk Bilginer, Zerrin Tekindor’dan oyunu ikinci bir gözün görmesini istedi. Bilginer, “40 yılda bir böyle bir iş yapacağız, bu işten beklentim

büyük. Başka bir yönetmenin daha görmesini istiyorum” deyince oyunun başrol oyuncusu Zerrin Tekindor çok sinirlendi ve Bilginer ile tartıştı. Oğlu Hira Tekindor ise böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini söyledi… İpler iyice gerildi. İddialara göre Haluk Bilginer, Tekindor’a “Ya ben ya Hira” dedi. Zerrin Tekindor ise “Hira giderse ben de giderim” diye rest çekti. Bilginer’in “O zaman sen de git” demesi ipleri kopardı ve oyunla birlikte 6 yıllık aşkı da bitirdi.

Haberin Devamı

Ve “teknik nedenlerden dolayı” ilk gösterinin iptal edildiği duyuruldu… Ve büyük emeklerle umutlarla hazırlanan tiyatroseverlerin heyecanla beklediği Arzu Tramvayı daha başlamadan rafa kaldırıldı. Herkes Arzu Tramvayı’nın “yönetmen krizi” nedeniyle Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor’un aşkını bitirdiğini konuştu.

Söylentilere göre Haluk Bilginer, Arzu Tramvayı’nı da “ayrılık tazminatı” olarak Zerrin Tekindor ve Hira Tekindor’a verdi. Oyunun sahnelenme hakkı Oyun Atölyesi’nden BKM’ye geçti. Oyuncu kadrosu değişti. Zerrin Tekindor ve İbrahim Selim’in devam ettiği oyuna Şebnem Bozoklu ve Onur Saylak katıldı. Geçtiğimiz hafta promiyerini yapan oyunun yönetmen koltuğunda yine Hira Tekindor oturdu ve seyirciden tam puan aldı…

Ayrılığın sebebi yönetmen krizi mi?

Herkes tarafından ölene dek sürecek gözüyle bakılan ve 6 yıldır süren Haluk Bilginer ile Zerrin Tekindor’un aşkının bitmesinin nedeni gerçekten yönetmen krizi miydi? Çünkü Hira Tekindor daha önce Oyun Atölyesi’nde iki oyun yönetmişti. Yakın çevresi bu arada Haluk Bilginer’in hayatta en çok kıymet verdiği, en büyük aşkı kızının isteğiyle yeniden Aşkın Nur Yengi ile bir araya geldiği konuşuyordu.Bu söylentilerden birkaç ay sonra birlikte yaşamaya başlayan Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi’nin geçtiğimiz Temmuz ayında yeniden evlendiği söylense de çift tarafından bu doğrulanmadı. Bu arada Zerrin Tekindor’un da iki kez evlenip boşandığı ve oğlunun babası olan Çetin Tekindor ile yakınlaştığı konuşulanlar arasında.

Haberin Devamı

Oğlu için soyadını değiştirmedi

Ancak Zerrin Tekindor oğlu için her şeyi göze alabilecek bir kadın olduğunu unutmamak gerek. Oğlu Hira hayatında çok önemli bir yere sahip hatta bütün her şeyi onun gözüne girmek için yaptığını söylüyor: Çetin Tekindor’dan boşanırken oğlu ile aynı soyadı taşımak için Tekindor soyadından vazgeçmediğini anlatıyor bir röportajında: “Zaten hayat boyu en çok Hira’nın gözüne girmek istedim. Aldığım başarıların bile bunun için olduğunu söyleyebilirim, kendim için değil, onun beni takdir etmesi beni daha çok ilgilendirdi.”

Haberin Devamı

Haluk Bilginer aşık olmadan yapamıyor

Haluk Bilginer aslında bir aşk adamı… Ve yeni birliktelikleri genellikle yaşadığı ilişkiyi bitirmeden başlıyor. Zerrin Tekindor ile başrollerini paylaştığı Antonius ve Kleopatro oyununun provalarına 2011 yılının sonlarında başlayan çift bu sırada yakınlaşmıştı. Ve Aşkın Nur Yengi ile de bu nedenle boşanmıştı. Türkiye’nin sevdiği ve saygı duyduğu Zuhal Olcay, Aşkın Nur Yengi ve ardından Zerrin Tekindor ile yaşadığı tutkulu birliktelikleriyle bilinen Bilginer tam bir aşk adamı.

Aynı projede çalışırken yakınlaşıyorlar

Konservatuvardan arkadaş olan Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer’in birbirlerini keşfetmeleri 10 yıl sonra 1987’de “Gecenin Öteki Yüzü”nün setinde oldu. Dolu dizgin bir aşk yaşayan çift 1992 yılında nikah masasına oturdu. 12 yıl boyunca büyük fırtınaların koptuğu evliliklerini kurtarmak için her zaman sığınacak bir liman buldular.

Ancak Haluk Bilginer’in son ihanetini magazinciler ortaya çıkarınca Zuhal Olcay sessiz sedasız boşanmayı tercih etti ve uzun yıllar suskunluğunu korudu. Büyük aşk 2004 yılının Aralık ayında mahkeme de son buldu.

“Bu ilişki için 4 yıl bekledim” demişti

Haluk Bilginer ile Aşkın Nur Yengi’nin aşkı da yine dizi setinde başladı. 2001 yılında TRT için çekilen Cesur Kuşku setinde tanışan iki sanatçı bir süre sonra yasak aşk yaşamaya başladı. Ancak bu ilişkiyi Bilginer evli olduğu için uzun süre gizli tuttular. Bilginer’in Yengi ile ilişkisi 2005’te Ömerli’deki evinin balkonunda sabah kahvaltısı yaparken çekilen fotoğrafıyla belgelenmişti. Üzerinde bornozuyla objektiflere takıldığı fotoğrafı magazin gündemine bomba gibi düşünce “Ben bu ilişkiyi 4 yıl bekledim” dediği öğrenilen Yengi, 3 aylık hamile iken Haziran 2006’da Bilginer’le evlilik defterine imza attı. Evliliği sırasında kariyerinde de duraklama yaşayan Aşkın Nur Yengi kızları Nazlı 6 yaşındayken Bilginer ile yolların ayırdı. Bilginer’in Zuhal Olcay’dan boşanmadan aşk yaşamaya başladığı Aşkın Nur Yengi ile olan evlililğine de ihanetin gölgesinin düştüğü iddia edilmişti.

O dönemde Haluk Bilginer’in Oyun Atölyesi’nde birlikte çalıştığı Evrim Alasya yakınlaştığı söylense de; Alasya iddiaları reddetti, gerçeğin de bu olmadığı ortaya çıktı. 2012’de boşanan Haluk Bilginer’in, aynı tarihlerde meslektaşı Zerrin Tekindor ile aşk yaşamaya başladığı ortaya çıkmıştı.

Hatta Aşkın Nur Yengi’nin bir röportajında “Beni bugüne kadar bir tek ihanet üzdü” demesi, Bilginer’in Yengi’yi, Zerrin Tekindor ile aldattığı şeklinde yorumlanmıştı.