Gazete Vatan Logo

Büyü bozma vaadiyle akılalmaz dolandırıcılık

Kendisini medyum olarak tanıtarak, "büyü bozma" vaadiyle bir kişiyi 102 bin lira dolandırdığı iddia edilen kişi, 3 yıl hapis ve 15 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Kendisini medyum olarak tanıtarak "büyü bozma" vaadiyle bir kişiyi 102 bin lira dolandırdığı iddia edilen kişi, 3 yıl hapis ve 15 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Mücella Cansızoğlu ve avukatı katıldı. Sanık Cengiz Öztürk ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada tanık olarak dinlenilen Cansızoğlu'nun komşusu Funda Tokol, sanık Öztürk ile bir tanıdığı aracılığıyla tanıştığını söyledi.

Tokol, ağabeyi için Öztürk'ün kendisinden para istediğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz vermedik. Ama 'ağabeyinin başına bir iş gelecek sizden 25 bin lira para çıkacak' dedi. Biz inanmadık tabii. Aradan zaman geçti, ağabeyim kaza geçirdi ve 25 bin lira ameliyat parası ödedik. Ondan sonra inanmaya başladık. Mücella hanımın da sorunları var diye ben tanıştırdım. Ondan da para istedi. 'Ben bu işleri Allah rızası için yapıyorum. Emanet alıyorum, sıkıntı çekmeniz gerekiyor, geri alacaksınız paranızı' dedi, 2 bin lira istedi. Sonra kredi kartlarını aldı. Çok enteresan iddiaları vardı. Askerleri varmış. Mustafa, Merve, Gamze gibi isimlerde cinleri varmış. Bazı şeyleri biliyordu. Komşum Mücella hanımın da hastalıklarını bildi.

Haberin Devamı

" Mahkeme Heyeti Başkanı Hayri Kaynar, Cengiz Öztürk'ün "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçunu işlediğini belirterek, sanığın 3 yıl hapis ve 15 bin lira da adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

EŞİNİ KENDİSİNE YAKINLAŞTIRACAĞINI SÖYLEDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Mücella Cansızoğlu'nun eşi ile bazı ailevi sorunlarının olduğu ve komşusu aracılığıyla kendisini medyum olarak tanıtan Cüneyt Öztürk ile tanıştığı anlatıldı.

Sanık Öztürk'ün, Cansızoğlu'nun sıkıntı ve olumsuzluklarını tespit ederek giderebileceğini, eşiyle arasındaki sıkıntıyı çözeceğini ve eşini ilgi duyduğu kişiden soğutup kendisine yakınlaştıracağını söylediği aktarılan iddianamede, bu amaçla Cansızoğlu'ndan elden 2 bin lira aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, Ordu'da yaşayan Öztürk'ün telefonla sürekli Cansızoğlu ile görüştüğü, kardeşlerine güvendiği gibi ona güvenmesini ve onu bir kardeşi olarak görmesini söyleyerek, kredi kartlarını vermesini istediği belirtildi.

KREDİ KARTI ŞİFRELERİNİ VERDİ

Bunun üzerine Cansızoğlu'nun 4 bankaya ait kredi kartlarını şifreleriyle kullanması için Öztürk'e verdiği kaydedilen iddianamede, kredi kartlarından yapılan harcamalarda toplam borcun 100 bin liraya yaklaşması ve şüphelinin ödememesi nedeniyle müştekinin şikayetçi olduğu ifade edildi.

İddianamede, şüphelinin kendisini medyum gibi tanıtarak müşteki ile eşi arasındaki sıkıntıları gidereceği ve eşini ilgi duyduğu kişiden soğutup tekrar kendisine yakınlaştıracağı vaadinde bulunarak müştekiden nakit para ve kredi kartlarını almak suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Haberin Devamı