Gazete Vatan Logo

Bütün sahil inşaatlarla dolunca...

13 site hakkında inceleme başlatıldı, Teftiş Kurulu eski Başkanı Tekin Karabıyık'a dava açıldı!

Bütün sahil inşaatlarla dolunca...

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu eski başkanlarından Tekin Karabıyık hakkında, sahildeki işgali örtbas ettiği iddiasıyla ’görevi ihmal’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı, memuriyet görevinden de men edilmesi istendi.

Merkez Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi’nde oturan çiftçi Hidayet Dinçer, 2007’de sitelerin belediye yollarını, parklarını, çekme paylarını ve yeşil alanları işgal ettiğini, fazla katla inşaat yaptıkları, imara aykırı ruhsat verildiğini öne sürerek Mersin Valiliği’ne şikayetçi dilekçesi verdi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma için, o dönem Mersin Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Tekin Karabıyık görevlendirildi. Karabıyık, sitelerin imara aykırılıklarının bulunmadığı, kamuya terk edilen arsa ve yollara tecavüzlerin ve imar aykırılıklarının olmadığı yönünde rapor verdi.

Anket

Daha önce hiç kaçak bir yapılaşmayı şikayet ettiniz mi?

Evet
Hayır
Hiç şüphelenmedim






Şikayetçi Hidayet Dinçer ise Tekin Karabıyık’ın verdiği bilirkişi raporunun gerçeği yansıtmadığını, suçları örtbas etmek için masa başında sahte bilgilerle resmi evrak ve inceleme raporları düzenlediğini, işgal ve imara aykırı tespitlerin olmasına rağmen, usulsüzlüğü örtbas ettiğini öne sürerek bir kez daha şikayette bulundu.



2’NCİ KEZ İNCELENDİ

Bunun üzerine Valilikçe yeni bir soruşturma başlatıldı. Yapılan ön inceleme sonucunda düzenlenen raporda, ’Şikayet ve olaylara konu 13 site ile ilgili olarak düzenlenen bilirkişi raporları ve ön incelemeci ile birlikte görevlendirilen teknik incelemeci tarafından yerinde yapılan tespitlere göre, sitelerin imara aykırılıklarının ve kamuya terk edilen arsa ve yollara tecavüzlerinin bulunduğu, bu hususların şüpheli tarafından kasıtlı olarak görmezden gelindiği anlaşılmıştır’ denildi. Bunun üzerine, suçlanan Tekin Karabıyık hakkında Mersin Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nce soruşturma izni verildi.

RAPORDA KANAAT BELİRTMİŞ

Cumhuriyet Savcılığı tarafından konuyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Nevzat Sezer tarafından ifadesi alınan Tekin Karabıyık, şikayette konu imar uygulamalarının rapor tarihi itibari ile 7- 21 yıl öncesine dayandığını, sorunların eski yıllara dayanan mülkiyet kaymalarından kaynaklandığını, düzenlemiş olduğu raporun olayla ilgili kanaat belirttiğini ve bu nedenle sorumlu tutulamayacağını, üzerine atılı suçu işlemediği ileri sürdü.

HAPİS VE MEMURİYETTEN MEN İSTENDİ

Mersin 3’ncü Sulh Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede ise şu suçlamalar yer aldı:

"Yapılan ön inceleme ve bu inceleme sonucunda düzenlenen rapora göre, şikayet ve olaylara konu 13 site ile ilgili olarak düzenlenen bilirkişi raporları ve ön incelemeci ile birlikte görevlendirilen teknik incelemeci tarafından yerinde yapılan tespitlere göre, sitelerin imara aykırılıklarının ve kamuya terk edilen arsa ve yollara tecavüzlerinin bulunduğu, bu hususların şüpheli tarafından kasıtlı olarak görmezden gelindiği anlaşılmıştır."

İddianamede, Tekin Karabıyık’ın görevini kötüye kullandığı bu nedenle 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve memuriyetten men edilmesi istendi.

Tekin Karabıyık halen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) bünyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Haberin Devamı