Gazete Vatan Logo

Bütün hayali kilo vermekti

Kilolarından kurtulmak için çalmadık kapı bırakmayan polis memuru, mide kistinin alındığı ameliyattan sonra akciğer enfeksiyonundan can verdi

İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Nurten Demirkol, şarkıcı Ozan Orhon’-un midesine kelepçe taktırarak zayıfladığını öğrenince çevresine “Bu yöntemi ben de uygulayacağım”dedi.

Eşi Yavuz Demirkol’un karşı çıkmasına ve tanıdığı doktorların yöntemin birçok riski bulunduğunu anlatmasına rağmen ameliyat olmakta kararlı olan polis memuru, 2 ay önce İstanbul’daki annesini görmeye gittiği sırada Orhon’un doktoruyla görüştüğü ve operasyon için gerekli tahlilleri yaptırdı. Demirkol, İnegöl’e dönünce eşine “İstanbul’a gidip ameliyat olacağım” dedi ve sevk için hastaneye gitti. Doktorun, ancak Uludağ Üniversitesi’nin onayı halinde başka bir ile sevk yapabileceğini söylemesi üzerine Demirkol, UÜ’de çalışan bir doktor arkadaşından yardım istedi. Yöntemin risklerini anlatan arkadaşı, Demirkol’u bir de Bursa İhtisas Hastanesi’nde cerrahi uzmanı olan eşi D. Baykan’a muayene olması konusunda ikna etti. Bunun üzerine midesine kelepçe taktırmaktan vazgeçen Demirkol, muayenede “midesinde kist” çıkınca 16 Kasım’da ameliyat edildi ve kistle birlikte midesinin de bir kısmı alındı. Başarılı geçen ameliyattan 4 gün sonra akciğerlerinde ‘acinetobacter’ adı verilen mikroba bağlı enfeksiyon gelişen Demirkol, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

EŞİ “KOŞ” DEDİ...

Eşinin “Evimizin önünde üç top sahası var. Ameliyat olacağına koş, zayıfla” demesine rağmen ameliyat olan Nurten Hanım, ameliyattan 4 gün sonra öldü.

Haberin Devamı