Gazete Vatan Logo

Bütçe açığını Mona Lisa kapatacak!

Hükümet, bütçeye katkı sağlaması için "ünlü müzeleri" her gün açık tutacak.

Bütçe açığını Mona Lisa kapatacak!

Fransa'da bütçe açığı ile başı dertte olan hükümet, istihdamın artırılması ve ek gelir sağlaması için "ünlü müzeleri" her gün açık tutma kararı aldı.

Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin en çok ziyaret edilen müzeleri Louvre, Versailles ve Musee d'Orsay'ın budan böyle her gün kapılarının ziyaretçilere açık tutulacağı duyuruldu. Açıklamada, müzelerin her gün açık kalmasının, Fransız tarihi ve kültürel eserlerine herkesin daha kolayca ulaşmasına olanak sağlarken hem de önemli istihdam yaratacağı vurgulandı. Bu müzelerin açık tutulmasının, bakanlık bütçesine de önemli katkı sağlayacağı kaydedildi.

Basında yer alan haberlerde, ünlü müzelerin her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiği hatırlatılarak, bu kararla bütçe için önemli nakit akışının hedeflendiği de belirtildi.

Tarihte Fransız krallarına ev sahipliği yapan iki saraydan Louvre müzesi her yıl 9,5 milyon, Versailles Sarayı 7 milyon ziyaretçi ağırlıyor. Dünyanın en önemli resim müzelerinden Musee d'Orsay'ı ise yılda 3,5 milyon kişi ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

Ziyaretçiler Louvre için 12 avro, Versailles için 15 avro, Musee d'Orsay için 11 avro ödüyor.

Louvre Müzesi'nde yer alan Leonardo Da Vinci'nin dünyaca ünlü Mona Lisa tablosunu her yıl milyonlarca kişi ziyaret ediyor.