Gazete Vatan Logo

Büşra Çiftçi cinayetine müebbet hapis!

Van'ın Erciş İlçesi’nde 9 Aralık 2014 günü boğazı kesilerek öldürülen 21 yaşındaki Büşra Çiftçi Kızılkaya cinayetiyle ilgili Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kara çıktı. Mahkeme, Büşra Çiftçi Kızılkaya’nın eşi Emre Kızılkaya’nın işlettiği marangozhanede işçi olarak çalışan Bayram Fırtına’yı ’kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, konutta silahlı yağma suçundan da 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Erciş İlçesi’nin Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında 9 Aralık 2014 günü, 3 aylık evli olan Büşra Çiftçi Kızılkaya, evinde boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı. Genç kadın, hastaneye kaldırılırken yolda öldü. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında genç kadının eşi Emre Kızılkaya’nın marangozhanesinde işçi olarak çalışan Bayram Fırtına, cinayetten tutuklandı.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan ikinci duruşmaya öldürülen Büşra Çiftçi Kızılkaya’nın avukatları, ailesi, yakınları katıldı. Karar duruşması yaklaşık 1 saat sürdü. Duruşmaya katil zanlısı Bayram Fırtına ise telekonferans sistemi ile katıldı. Mahkeme başkanının söyleyecek bir sözün var mı? sorusuna Fırtına, "İşlemediğim bir suçtan dolayı 7 aydır hapisteyim, ailem mağdur, her gün tehdit telefonları alıyor. Ben suçsuzum. Mahkemenizden gerçek katilin bulunmasını istiyorum" dedi.

Mahkeme başkanı tarafından verilen 10 dakikalık aradan sonra sanık Bayram Fırtına’ya TCK 82/1 ve H maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, pişmanlık göstermediği gerekçesiyle indirim uygulanmamasına; ayrıca evde silahlı yağma işlemi de sabit olduğundan bir üst ceza olarak da 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Duruşma sonrası Büşra Çiftçi Kızılkaya’nın babası Dilaver Çiftçi de adliye önünde yaptığı açıklamada, "Acımız büyük. Hiç bir zamanda dinmeyecek. Ancak mahkemenin aldığı bu karar bir nebze içimize su serpti" dedi. Büşra Çiftçi Kızılkaya’nın Avukatı Cihat Sargut da kararı memnunlukla karşıladıklarını belirterek, "Mahkeme bugün itibarı ile sanık Bayram Fırtına ile ilgili kararını vermiştir. Zaten yargılamanın başından beri bizim Bayram Fırtına ile şüphemiz yoktu. Bu şahsın bu suçu işlediğine dair bizim de bir kanatimiz vardı. Ancak biz yargılamanın başından beri olayın içinde farklı biri var mı, varsa bunların da tespit edilmesini istemiştik. Ancak bu noktada şüphe doğuracak başka bir olgunun olmaması mahkemede haliyle bu doğrultuda karar vermiştir. Karar bizi memnun eden karadır memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Haberin Devamı