Gazete Vatan Logo

Burun estetiğinden sonra hızlı iyileşmeniz için öneriler

Burun estetiği daha rahat nefes almanızı sağlayabilir vegörünümünüzü ve hislerinizi olumlu yönde etkileyebilir. Bunun dışında burun ameliyatı için birçok farklı neden olabilir.

Burun estetiği ameliyatı sonrasında öncelikle çabuk ve sorunsuz bir şekilde iyileşmeyi düşünürsünüz.

Ameliyat sonrasında burun, altı hafta hassaslığını korur.Bundan dolayı ilk birkaç hafta önerilerimi dikkate alın. Biraz ihtiyatlı olmak iyileşmenizi hızlandırmakta etkili olacaktır.

Daha hızlı toparlanmanızı sağlayacak 10 öneri:

1.Zorlayıcı egzersizlerden en az iki hafta kaçının.Ağırdan alın, çok güç isteyen ve vücudunuzu sürekli hareketettirecek egzersizlerden kaçının. İyileşmenin üçüncühaftasından sonra alıştırmalara yavaşça başlayabilirsiniz. Altıhafta boyunca basketbol veya voleybol oynamayın. Kısacası suratınıza ağır cisim çarpabilecek aktivitelerden kaçının.

2.Yüzmeye gitmeyin. Burnunuz hassas olduğundan yüzmek ve özellikle dalış yapmak burnunuzu hala iyileşmekteyken hareket ettirir. Ayrıca burnunuza giren klor canınızı yakabilir. Yüzme havuzuna 2 ay, denize 1 ay girmeyin.

Haberin Devamı

3.İki hafta boyunca sümkürmeyin.

4.Çok çiğnemeyi gerektirecek yemekleri yemeyin.Bifteği daha sonra yersiniz. Yumuşak yemekleri yemeyi tercihedin.

5.Çok sert kahkaha atmayın ve çok geniş gülümsemeyin. Katı bir tavsiye olduğunun farkındayım ama burnunuz nekadar az esnerse ve hareket ederse o kadar iyi.

6.Dişlerinizi çok sert fırçalamayın. Diş fırçalamak burnunuza bağlı olan üst dudağınızı düşündüğünüzden fazlaoynatır.

7.Kafanızın üzerinden geçecek kıyafetlerden kaçının.Genelde önden düğmeli kıyafetleri giyinmeyi tercih edin.

8.Burnunuzun üzerinde ilk 2 ay hafif çerçeveli gözlük tutmayın. Burnunuza ne kadar az yük bindirirseniz uzun vadede o kadar faydasını görürsünüz. Lensleriniz varsa kullanmanız için doğru zaman. Eğer gözlüksüz duramıyorsanız ve alternatifiniz yoksa burnunuza ağırlık binmeyecek şekilde steril yara bandı yardımıyla gözlüğü yukarıda tutacak bir sistem kurmalısınız. Bunun haricinde burnunuza yük bindirmeden elinizde tutarak da bakmayı deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

9.Korumasız cildinizi güneş ışığından üç ay boyunca koruyun. Güneşe çıkmadan önce burnunuza her zaman güneşkremi sürmeniz çok önemlidir çünkü çok fazla güneşe maruzkalmak kalıcı renk değişikliğine neden olabilir.

10.İlk üç hafta boyunca sigara içmeyin. Bu tavsiye ameliyattan önce ve sonrası üç hafta için geçerli. Eğer sigara tiryakisiyseniz bırakmanı için güzel bir fırsat!

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı