Gazete Vatan Logo

Burun estetiğinde doğal görünüm çok önemli!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiğinde doğal görünüm için kullanılan teknik kadar estetik bakış açısının da çok önemli olduğunu belirtti.

Burun estetiğinde doğal görünüm çok önemli!

Estetik cerrahide bütün operasyonlarda güzelliğe ulaşmak için doğal görünüm hedeflenir. Burun estetiğinde de ana heder yüzle uyumlu, simetrik, orantılı ve doğal bir görünüm sağlayan bir şekle ve işleve ulaşmaktır. Bunun için kullanılan teknik kadar cerrahın estetik bakış açısı da tasarım aşamasında önemli bir rol oynamaktadır.

Burnun şekli ve işlevi bir arada düzeltilir

Doğal görünüme engel olan şekil bozukluklarının yanı sıra varsa burnun fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine engel olan sorunlar da tespit edilir. Estetik cerrahiye başvuran hastalar burunlarındaki şekil ve işlev bozuklularından dolayı fiziksel ve psikolojik olarak rahatsızdırlar. Asimetrik, büyük, kemerli ya da eğrilik gibi doğal görünümü engelleyen şekil bozuklukları kişilerin mutsuz olmasına yol açabilir. Eğrilik gibi şekil bozukluklarının yanı sıra kişide sağlıklı nefes alamama gibi işlevsel bozukluklar da görülebilir. Dikkatin burnundaki şekil bozukluğuna odaklandığını düşünen kişilerin kendilerini rahat hissetmeleri için burunlarındaki şekil bozuklukları giderilerek doğal ve sağlıklı bir buruna sahip olması sağlanır.

Haberin Devamı

Burun estetiğinde hem cerrahların hem hastaların ortak hedefi en doğal görünüme ulaşmaktır. Bunun için burnun karakteristik görünümünü koruyan ve sadece sorunun çözümüne yönelik minimal müdahaleler, dışarıdan görünmeyen dikiş izleri, doğal bir burun ucu ve çok fazla değişmeyen yüz ifadesi burun estetiğinde doğallığı ve başarıyı belirleyen kriterler arasındadır.

3D tasarım uygulamaları başarıyı artırıyor

3D tasarım yöntemleriyle kişi ameliyattan önce nasıl bir buruna sahip olacağını üç boyutlu olarak görebilmektedir. Böylece hasta ameliyattan önce nasıl bir buruna sahip olacağını bilerek operasyona daha düşük stresle girebilir. Ayrıca hasta ameliyattan burun tasarımına dahil olarak yeni burun şekillerini cerrah ile birlikte yapabilmektedir.

Kullanılan teknik çok önemli

Burun estetiği ameliyat teknikleri estetik cerrahinin en gelişmiş yöntemleri arasındadır. Günümüzde genellikle kapalı teknik ile gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde ortalama 1 saat içinde tamamlanabilmektedir. Kesiler burun deliklerinin içerisinden açıldığı için görünen bir dikiş izi olmaz. Minimal kesi işlemleri uygulandığı için iyileşme süreci hızlıdır. Burun kemiğine müdahalelerde törpüleme işlemi uygulandığı için morluk ve ödem oluşma riski oldukça düşüktür. Operasyon sonrası kullanılan silikon atel ve estetik bantlar sayesinde ameliyat sonrası nefes alma sağlanır ve daha zahmetsiz bir iyileşme süreci geçirilmesi sağlanır. Eğer istenirse ameliyatsız burun estetiği teknikleri de tercih edilebilir. Günümüzde dolgu ve botoks enjeksiyonları gibi ameliyatsız teknikler sayesinde burun küçültme hariç diğer şekil bozuklukları giderilebilmektedir.

Haberin Devamı