Gazete Vatan Logo

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? (İOKBS sonuç sorgulama)

Bursluluk sınav sonuçları için adayların meraklı bekleyişi devam ediyor. 3 Haziran'da gerçekleştirilen Bursluluk sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak içinde bekliyordu. MEB o tarihi duyurdu. Peki Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? (İOKBS sonuç sorgulama)

Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından duyuruldu. Binlerce öğrencini eğitimi açısından büyük önem arz eden Bursluluk sınav sonuçlarının bugün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyurulması bekleniyor. Peki Bursluluk sınav sonuçları bugün açıklanacak mı?

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

OKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

2018 BURSLULUK ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL

Haberin Devamı