Gazete Vatan Logo

Bursalı yeni Megane Avustralya yolcusu

Renault’nun Megane Sedan modeli 7 yıl aradan sonra yeniden Bursa fabrikasında üretilmeye başlanıyor. Oyak Renault yerli Megane’ı 20’den fazla ülkeye ihraç edecek. İlk kez Avustralya’yı keşfedecek.

Bursalı yeni Megane Avustralya yolcusu

Renault’nun Türkiye’de en çok ürettiği ve sattığı sedan model olan Megane, yeniden Bursa’da üretilmeye başlanıyor. Bugüne kadar Oyak Renault bantlarından inen Megane Hatchback İspanya fabrikasına verilirken, Megane Sedan yeniden Bursa fabrikasının bantlarından yılın üçüncü çeyreğinden itibaren inmeye başlayacak.

Fransız marka sedan aracın ilk fotoğraflarını yayınlarken, yeni Megane Ailesi son üyeyle tamamlandı. Mart 2015 sonunda yeni Megane Hatchback ve Mart 2016’da yeni Megane Sport Tourer piyasaya çıkmıştı.

2009’da Türkiye’ye veda eden Oyak Renault’nun hem iç pazar hem de ihracattaki büyük silahı Megane Sedan, 7 yıl aradan sonra kesin dönüş yapmış olacak. Fluence’ın üretimi de sona erecek.

500 binden fazla üretti

Oyak Renault yeni dönemde kısa süre önce makyajlanan Clio, Clio Sport Tourer ve yeni Megane Sedan’la yoluna devam edecek. Şirketin 2017’den itibaren yıllık 360 bin adetlik üretim kapasitesinin neredeyse tamamını kullanması bekleniyor.

Oyak Renault, Megane Sedan’ı 20’den fazla ülkeye satacak. İtalya, İrlanda, Romanya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Polonya, Sırbistan, Tunus, Suudi Arabistan ve Ukrayna gibi ülkelere ihraç edilecek. Avustralya, şirketin en yeni ihracat pazarı unvanını alacak. Oyak Renault, Megane Sedan’dan 519 bin adet üretmişti.

Haberin Devamı

Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak

Renault’nun baştan aşağıya yenilenen Megane Sedan modeli, Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak. Markanın yenilenen tasarım kimliğinin öne çıktığı otomobilde, dinamik hatlar, C şeklindeki LED farlar, geniş panoramik elektrikli cam tavan, ön panjurda büyük Renault amblemi dikkati çekiyor. Yeni Megane Sedan’da; 7 inç büyüklügünde TFT renkli dijital ekranı, 8.7 inçlik multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi, Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Eller Serbest Bagaj Kapağı gibi özellikler yer alıyor. Araçta; benzinli motor olarak 5 ileri manuel vitesli veya CVT 1.6 lt 115 beygir, 7 ileri EDC otomatik veya 6 ileri manuel TCe 1.2 lt 130 beygir seçenekleri bulunuyor. Dizel motorlar şöyle sıralanıyor: 6 ileri vitesli dCi 1.5 90 beygir, 6 ileri şanzımanlı veya 6 ileri EDC otomatik dCi 1.5 110 beygir, 6 ileri manuel şanzımanlı dCi 1.6 130 beygir.

Haberin Devamı