Gazete Vatan Logo

Bursalı Megane 500 bin satacak

OYAK Renault’un yeni modeli Megane Sedan’ın seri üretimine başlandı. 200 milyon euroluk yatırımla sadece Bursa’da üretilecek 500 bin aracın % 80’i 20’yi aşkın ülkeye ihraç edilecek.

Bursalı Megane 500 bin satacak

OYAK Renault, 200 milyon euro harcadığı yeni modeli Megane Sedan’ın seri üretimine Bursa’daki fabrikasında başladı. Renault Grubu üretim platformları içinde M1 segmentinde sedan kasa üretiminden sorumlu fabrika olan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Yeni Megane Sedan’ı dünyada üreten tek fabrika olacak ve tüm dünyaya Bursa’dan ihraç edecek.

Yeni Megane Sedan’ın seri üretimine başlama töreni, Oyak Renault’un Osmangazi ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında gerçekleştirildi.

Bir tek biz üreteceğiz

Yeni Renault Megane Sedan’ın üretilimi için 200 milyon euro yatırım yapıldığını hatırlatan Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez, şöyle konuştu:

“Bu yatırımlar, yeni kalıp, ekipman ve makine yatırımları, Ar-Ge ve mühendislik yatırımları ile test giderlerini kapsıyor. Yeni Megane Sedan üretimi, Oyak Renault Fabrikaları’nda 700 kişilik ek istihdam oluşturuyor. 250’den fazla çalışan, projenin ilk aşamalarından itibaren görev aldı. Yeni Megane Sedan, tüm dünyaya Oyak Renault’da üretilecek. Hedeflenen toplam üretim miktarımız 500 bin adet. Ürettiğimiz araçların yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Yeni Megane Sedan’ın da motor, vites kutusu ve yürüyen aksamları fabrikamız hatlarında üretiliyor. Bu bakımdan da, Türkiye’de karoser ve mekanik aksamın birlikte üretildiği tek binek otomobil fabrikasıyız.”

Haberin Devamı

Türkiye’ye inanıyoruz

Türkiye’NİN Renault’un enternasyonalstratejisi içinde çok önemli rol oynadığını vurgulayan Renault Grubu Avrasya Başkanı Denis Le-Vot, şunları söyledi: “Yeni Megane Sedan’ın bu endüstriyel lansmanı, saygı ve güvene dayanan Renault ve OYAK ortaklığı için yeni bir adım. Biz, Renault Grubu olarak Türk ekonomisine ve pazarına inanıyor ve güveniyoruz.”

Ekonomiye yılda 3 milyar $ katkı

OYAK Genel Müdürü Savaş Erdem, yeni Megane Sedan’ın üretime başlamasından duyduğu heyecanı dile getirerek, “Oyak Renault’nun 5 kıtada 80’den fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ekonomimize her yıl 3 milyar dolara yakın katkıda bulunuyor olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Bugün bantlardan inmeye başlayan Yeni Megane Sedan’ın ortaklığımıza daha büyük ivme katacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mimarisi 110 Türk mühendise emanet

BAŞEĞMEZ, 110 kişilik mühendis ekibin yeni Megane Sedan’ın sorunsuz ve kaliteli bir şekilde üretimi için yoğun emek verdiğini anlattı. Başeğmez, “Bu çalışmalar sonucunda tecrübe ve yetkinliğini bir kez daha kanıtlayan Oyak Renault’nun Ar-Ge merkezi, ilk kez bir aracın proje sürecinde araç mimarlığı sorumluluğunu aldı ve aracın tüm seri hayatı ve yeni projelerinin sorumluluğu Oyak Renault mühendislerine teslim edildi” dedi.

Yerli üretim kabul ediyoruz

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen otomobilleri yerli üretim kabul ettiklerini belirten Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, “Bugün satılan her 4 otomobilden 3’ü ithal. Ülkede üretilen binek modellerin sınırlı olması büyük bir ithalat yükü getiriyor. Bu nedenle özellikle binek otomobil yatırımları çok mutlu ediyor” dedi.