Gazete Vatan Logo

18 Nisan FETÖ operasyonu: 70 gözaltı

Bugün yapılan FETÖ operasyonlarında birçok ilde 70 şüpheli gözaltına alındı.

18 Nisan FETÖ operasyonu: 70 gözaltı

Bursa merkezli, Şanlıurfa ve Antalyada bu sabah eş zamanlı düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Parale Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY ile bağlantısı nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan İrfan Eğitimciler Derneği yönetici ve üyelerine yönelik bu sabah Bursa, Şanlıurfa ve Antalyada eş zamanlı operasyon yapıldı. Terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet suçundan 33 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullandıkları, terör örgütü liderinin çeşitli zamanlarda verdiği talimata uyarak Bank Asyayı kurtarmak amacıyla bankaya para yatırdıkları ve bazı yönetici ve üyelerin 17/25 Aralık operasyonlarından sonra aktif olarak hükümet aleyhine algı oluşturmak için gösteri ve eylemler yaptıkları tespit edildiği belirtildi. Yapılan aramalarda örgütsel dokümanlara el konulurken, şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Haberin Devamı


KAHRAMANMARAŞ'TA 18 GÖZALTI

Kahramanmaraş merkezli olarak Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 3 ilde yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ ile iltisaklı olduğu iddia edilen ve aralarında Sütçü İmam Üniversitesi'nde görevliyken meslekten ihraç edilmiş akademisyenlerin de olduğu 21 kişi hakkına gözaltı kararı verdi. Kararın ardından harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 18 kişiyi gözaltına alan polis, şüphelilerin evlerinde de arama yaptı. Aralarında örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock' kullananların da bulunduğu şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başladı. Polis, operasyon sırasında adreslerinde bulunamayan 3 kişinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

TEKİRDAĞ'DA 9 GÖZALTI

Tekirdağda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında asker abisi olduğu öne sürülen 9 şüpheli gözaltına alındı.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı2nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, asker abisi olduğu öne sürülen 9 şüpheli, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Evlerinde de arama yapılan şüphelileri geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için emniyete götürüldü. Operasyon kapsamında 8 kişinin daha arandığı belirtildi. Aynı operasyon kapsamında daha önce gözaltına alınan 84 şüpheliden 62si tutuklanmıştı. Soruşturma sürdürülüyor.

BALIKESİR'DE 10 GÖZALTI
Balıkesir merkezli 7 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, FETÖ/PDY şüphelisi 10 subay ve astsubay yakalanarak gözaltına alındı. 4 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.
Balıkesir merkez ile Bandırma, Gönen, Bigadiç, İvrindi, Dursunbey ve Edremit ilçeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Ankara, İzmir, Bingöl ve Şırnak'ta bu sabah FETÖ/PDY'ye yönelik olarak polis tarafından gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda, 10 subay ve astsubay yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4 şüphelinin daha yakalanmalarına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde örgütün mahrem yapı imamlarına bağlı hava, kara ve jandarma komutanlıklarında faaliyet yürüttükleri değerlendirilen 2 subay ve 12 astsubay olmak üzere toplam 14 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonun yapıldığı, terör örgütleri ile kararlı mücadelenin süreceği belirtildi.

Haberin Devamı