Gazete Vatan Logo

Son dakika! Bursa'da patlama!

Bursa’da Ulucami yanında saat 17.25 sıralarında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü,7 kişi yaralandı. Patlamanın 25 yaşındaki kadın canlı bombanın kendini patlatması sonucu meydana geldiği bildirildi. Bursa Valiliği, canlı bomba saldırısı olduğunu doğruladı. Canlı bombanın, terör örgütü IŞİD militanı olma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi.

Son dakika! Bursa'da patlama!

Bursa’daki patlamanın sebebinin canlı bomba olduğu belirlendi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 yaşlarındaki bir kadın, Ulucami’nin batı kapısında kendini patlattı. Canlı bomba olan kadın Ulucami’nin batı duvarında parçalanırken, 7 kişi yaralandı. Canlı bombanın bacakları ve kollarının koptuğu görültü. Tam önünde devasa beton saksılar parçalandı. Beton saksılar, büyük bir gürültüyle patlayan ve şehir merkezinin hemen hemen her yerinden duyulan bombanın tahribatının daha az olmasını sağladı.
Çevredeki dükkanlar zarar görürken, vatandaşların ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şehrin en işlek noktasında meydana gelen patlamanın ardından polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor. Bu arada, patlamadan evvel sırtlarında çanta olan ve farklı yönleke kaçtıkları ileri sürülen iki adamın arandığı öğrenildi
IŞİD OLABİLİR
Bu arada tarihi Ulucami yakınında gerçekleştirilen intihar saldırısının terör örgütü IŞİD tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.
DHA muhabiri Hüseyin Tüccar; cecset üzerinden olay yeri ekiplerinin parmak izinin alındığını ve kimliğinin yarım saat içinde açıklanabileceğini belirtti.
Yaralıların kimlikleri belli oldu
Bir kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi.
Patlamada yaralananların ismi şöyle:
Mehmet Ateşer,
Mehmet Kul,
Emre Çalışkan,
Canberk Filiz,
İsmail Hakkı Şentürk,
Adem Güzel,
Bayram Ayhan,
Ayşen Öztürk,
Fatma Çimen Biçer,
Adnan Açık,
Özlem Aksızlar,
Havva Demirdaş,
Fatma Demirdaş,
İrem Yıldız,
Kader Ölçen
Tuğba Işık Muradiye, Çekirge Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.
Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.
SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA
"Bizim ambulanslarımızla 13 hastamız hastanelere taşındı. Şu anda 13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde.
Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor."
DÜNYA SALDIRI HABERİNİ ACİL KODUYLA DUYURDU
Haber ajansları Reuters ve AP, Bursa'daki patlamayı 'acil' koduyla dünyaya geçti. Patlama nedeninin canlı bomba olduğu belirtilen haberlerde, Türkiye'nin son aylarda IŞİD ve PKK tarafından birden fazla kez bombalı saldırılara hedef olduğu hatırlatıldı. Haberlerde, ABD Büyükelçiliği'nin dün yayınladığı uyarı mesajına da yer verildi.
VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.
Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
Bursa DHA muhabiri; Kadının elinde siyah bir çanta taşıdığını esas amacının bombayı daha kalabalık bir yerde patlatmak olduğu belirtildi. O sırada camide cenaze namazı kılınıyordu.
Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Kanlar içindeki yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.
DHA muhabiri olay yerinde sol bacağı kopmuş bir kadının olduğunu belirtti. Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı.
Olay Tv muhabiri Burak Demirci, CNN Türk canlı yayınında ilk verdiği bilgilere göre patlamanın olduğı sırada camide cenaze namazı kılınıyordu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı