Gazete Vatan Logo

Bursa'da faciadan dönüldü

2 evin üzerine kaya ve toprak yığını düştü, 5 kişi ölümden döndü

BURSA'da son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda biri kullanılmayan iki evin üzerine kaya ve toprak yığını düştü. Kullanılmayan ev yerle bir olurken, 5 kişinin yaşadığı evde hasar meydana geldi.

Merkez Osmangazi İlçesi Alaatin Caddesi Cilimboz Sokak'ta bulunan 55 yaşındaki Emine Üstüntaş'a ait yan yana 2 evin üzerine bu sabaha karşı saat 05.30'da Tophane yamaçlarından kopan kayalar ve toprak yığını düştü. Düşen kayalar Üstüntaş'ın kullanılmayan evini yerle bir ederken, oğlu, gelini ve 2 torunuyla birlikte kaldığı ev ise düşen kayalardan hasar gördü. Büyük korku yaşayan ailenin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yağmur ve kar suları nedeniyle oluşan heyelanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi alarak, çevrede bulunan 5 evi, tedbir amacıyla boşalttı. Yola düşen kaya ve toprak yığınının kaldırılması için de çalışmalara başlandı.

Evde oğlu Umut (35), gelini Nazlı (32) ve torunları 10 yaşındaki Burak ve 6 aylık Berrak ile kaldıklarını söyleyen Emine Üstüntaş, "Sabah namazına kalktığım sırada büyük bir gürültü duydum. Uzun süre korku ve panik nedeniyle evden çıkamadım. Faciadan kılpayı kurtulduk" dedi.

Tehlikeyle baş başa kalan bölgenin Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılacağını belirten Emine Üstüntaş, "Bizlere bu bilgiyi verdiler. Ancak beklememizi söylediler. Bu saatten sonra bu kamulaştırmayı biraz hızlandırmaları gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı