Gazete Vatan Logo

Bursa'da 500 polisle dev operasyon

Bursa'da 500 polisle dev operasyon

Bursa kent merkezi ve 3 ilçesinde huzur operasyonu yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı terörle mücadele, asayiş, ve güvenlik, trafik şube, merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyonlarda, bazı iş yerleri mühürlendi, 7 iş yerine para cezası uygulandı. 530 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Sabaha karşı biten uygulamalar sonrası aranan 10 kişi gözaltına alındı. Birçok eğlence mekanında zabıta ekipleriyle gerçekleştirilen kontrollerde hijyen olmayan, saat yasağına uymayan, kapalı alanda sigara içilmesine izin veren iş yerlerine de cezai işlem yapıldı.

Polis ekipleri, şüphelendikleri şahısların üzerinde ve araçlarında yaptıkları aramalarda, 13 gram esrar, 9 gram bonzai, 2 gram metamfetamin, 2 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör ve 30 mermi ele geçirirken, 3 kişi de ruhsatsız silah ve uyuşturucu madde bulundurmaktan gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu tür uygulamaların halkın huzuru ve güvenliği için artarak devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı