Gazete Vatan Logo

Burnunuzun şekli sizi mutsuz mu ediyor?

Değiştirmek sizin elinizde...

Burnunuzun şeklinden memnun değilsiniz ve değiştirmek mi istiyorsunuz? Üzülmeyin, bu durum sadece sizin sorununuz değil. Birçok insan burnunun şeklini beğenmediği için estetik ameliyat olmak istiyor. İstatistiklere göre, dünya genelinde yapılan plastik cerrahi ameliyatlarının %30’luk kısmı burun estetiği ve göğüs estetiği ile ilgili. İnsanlar burunlarının uzun, büyük, kemerli, düşükolması gibi şikayetlerle plastik cerrahiye başvuruyor.

İdeal Burun Şekli Nasıl Olmalı

Bu sorunun cevabını bulabilmek için mükemmel burun nasıl olur sorusunu incelememiz gerekiyor. Güzel bir burun;

Yüzün tam merkezinde olmalı,

Burun dudak açısı 90 dereceden fazla olmamalı,

Profil burun açımız yaklaşık 30 derece olmalı,

Düz bir arka kısmı olmalı,

İnce ve yumuşak burun kanatları olmalıdır.

Tüm bu özelliklere ek olarak, işlevini yürütebilmesi için güzel bir koku ve nefes alma duyusuna sahip olmalıdır.

Burun Modası veEn Yeni Trendler

Size inanılmaz gelebilir ama burun modasının da trendleri var. Sizce son günlerde plastik cerrahlara bu burnun aynısından istiyorum diye hangi ünlülerin fotoğrafları getiriliyor? NellyFurtado’nun, NataliePortman’ın, PenelopeCruz’un ve Liv Tyler’ın…Bu isimlerin birkaç fotoğrafına bakıncahepsinin estetik ameliyat geçirdiğini siz de fark edeceksiniz. Tabi siz de PenelopeCruz gibi kemerli bir burnun sizin için daha ideal olduğunu düşünebilirsiniz.Fakateğer memnun değilseniz, burnunuzun şeklini ve boyutunu değiştirecek metotları öğrenmekten çekinmelisiniz.

Haberin Devamı

Burnunuzu Yeniden Şekillendirmenin Cerrahi Yolları

Cerrahi yöntemleri kullanarak burnunuzun şeklini nasıl değiştirirsiniz?İlk olarak burun plastik cerrahisi olan rinoplastiden bahsedelim. Rinoplasti doğuştan veya sonradan edinilmiş bozuklukların cerrahtarafından düzeltilmesidir. Cerrahi operasyonla burnunuzun şekli yüz yapınızla en uygun hale getirilir. Güzel bir burun, kendinizi daha güzel hissetmenizi ve daha mutlu olmanızı sağlar. Burnunuz sizi mutsuz ediyorsa, mutluluğu yakalamak sizin de elinizde…

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

www.guncelozturk.com
instagram: guncelozturk
facebook: guncelestetik