Gazete Vatan Logo
Magazin Burhan Şeşen: Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir durum yok

Burhan Şeşen: Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir durum yok

Burhan Şeşen, 'telif gelirlerinin az ödenmesi' suçlaması hakkında, "Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir durum yok.” dedi.

Burhan Şeşen: Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir durum yok

MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, Popüler Müzik Sanatı Vakfı’nın (POPSAV) "telif gelirlerinin az ödenmesi" söylemine ilişkin açıklama yaptı. POPSAV’a yazılı çağrıda bulunarak bir araya gelmeyi, sorunlara çözüm bulmayı teklif ettiklerini dile getiren Şeşen, “Bu çağrımıza bir karşılık alamadık” şeklinde konuştu.

"Olayın bu noktaya ulaşması müzik sektörü adına asla tasvip etmeyeceğimiz bir durumdu" diyen Şeşen, telif gelirlerinin azlığından şikayet eden Erol Evgin'in son 3 Genel Kurul'a mazeret göstererek gelmediğini söyledi.

"İSTEYEN ÜYE BAŞVURU YAPIP BİLGİ ALABİLİR"

Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın amacının popüler müziğin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Burhan Şeşen, "Biz ise sadece pop müziğini değil, halk müziğini de rock müziğini de arabeski de bünyesine alan, iki bine yakın üyesinin yorumcu hakkını takip eden bir meslek birliği, hak takip örgütüyüz. Kültür Bakanlığı’nın Mali ve İdari denetimine bağlıyız. Denetlemelerin en önemli bölümü, Yönetim Kurulu’nun Genel Kurul’dan geçen yönergeleri uygulayıp uygulamamasıdır. Genel Kurul kararlarını, bazen karşı çıktığımız kararlar olmasına rağmen uyguluyoruz. Bizlerin asli görevi zaten zor koşullarda mesleğini sürdürmeye çalışan yorumcularımızın hak edişlerini toplamak ve onu Genel Kurul’dan geçen Dağıtım Yönergesi’ne göre dağıtmak. Cevabını veremeyeceğimiz hiçbir durum yoktur. İsteyen üyemiz bize başvurarak şeffaf bir şekilde yürütülen süreç hakkında bilgi sahibi olabilir ve kendisiyle ilgili dağıtım dokümantasyonunu isteyebilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı