Gazete Vatan Logo

Burhan Kuzu, Anayasa Komisyonu'nu bıraktı

Burhan Kuzu, Anayasa Komisyonu'nu bıraktı

26. dönemde Meclis Başkanlığı ve bakanlık beklentisi olan AK Partili Prof. Dr. Burhan Kuzu, 13 yıl boyunca sürdürdüğü TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığını bıraktı.

13 yıl boyunca TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığını sürdüren AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, bu kez hiçbir komisyonda görev almadı.

MECLİS'E GİRDİ AMA...

22, 23. ve 24. dönemlerde TBMM'de Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunan Anayasa profesörü AK Partili Burhan Kuzu, 26. dönemde yeniden seçilerek Meclis'e girdi.

KUZU TEPKİSİ! KOMİSYONU BIRAKTI

26. dönemde Meclis Başkanlığı ve bakanlık beklentisi olan Burhan Kuzu'nun, bu sefer de beklentisinin gerçekleşmemesine tepki olarak TBMM'de oluşturulan hiçbir komisyona girmediği kulislere yansıdı.

KUZU'NUN YERİNE ŞENTOP

AK Parti'de Burhan Kuzu, yıllarca yürüttüğü Anayasa Komisyonu Başkanlığı ile birlikte komisyon üyeliğini de bıraktı. Kuzu'nun yerine, Mustafa Şentop'un seçilmesi bekleniyor. Bu komisyona, Reşat Petek'in ve Markar Esayan'ın da girmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

MECLİS BAŞKANLIĞI VE BAKANLIK BEKLENTİSİ GERÇEKLEŞMEDİ

TBMM Başkanlığı için adı geçen Burhan Kuzu, İsmail Kahraman'ın aday gösterilmesiyle büyük hüsran yaşamıştı. Kuzu yeni kabinede de kendine yer bulamamıştı.