Gazete Vatan Logo

Burdur'daki kamyon terörü soruşturuluyor

Dün geceki kazada, 11 kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı


BURDUR- Bucak karayolunda dün gece yağış nedeniyle iki kamyon ile bir yolcu otobş sünün karıştığı, 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin de yaralandığı kazayı soruşturmak üzere Burdur Cumhuriyet Başsavcısı tarafından iki savcı görevlendirildi. Cesetler parçalandığı ve otobüsteki bagajlar dağıldığı için kazada ölen 3 kişinin kimliklerinin kesinleştirilmesi için çalışılıyor. Ölenler arasında Antalya Kepez eski Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Atay'ın eşi Nayla Atay'ın da olduğu belirlendi. Yaralılardan 5'inin durumu ağır, 5'i ise taburcu edildi.

Burdur- Bucak Karayolu'nun 6'ncı kilometresindeki Kurna Rampası Mevkii'nde dün saat 22.00 sıralarında, Antalya'dan Burdur yönüne giden Mehmet Can Fidanboy'un kullandığı domates yüklü 21 DA 296 plakalı kamyon, aşırı yağış nedeniyle kayarak karşı şeride geçip Mesut Kanlı'nın yönetimindeki 06 PCK 94 plakalı saman yüklü kamyonun kasasına çarptı. Bu sırada İstanbul'dan Antalya'ya giden Ahmet Sert'in kullandığı 07 L 3444 plakalı yolcu otobüsü de Kurna Rampası'ndan inerken kaza yapan iki kamyonla burun buruna geldi. Karayolunu kapatan kamyonlara çarpmamak için direksiyon kıran sürücü Sert, otobüsü bariyerlere çarptırdı. Kazada otobüs şoförü Sert ile 10 yolcu yaşamını yitirdi, otobüs ve kamyonda bulunan 27 kişi yaralandı. Olay yerine gelen jandarma ve itfaiye ekipleri otobüste sıkışan yaralı yolcuları kurtarmak için uzun süre uğraş verdi. Panik yaşanan ortamda durumu ağır olan yaralılar, güçlükle otobüsten çıkartıldı. Yaralılar Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

İKİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Kazayı soruşturmak üzere Burdur Cumhuriyet Başsavcısı tarafından iki savcı görevlendirildi. Burdur Devlet Hastanesi morguna gelerek çalışma yapan savcılar, ölenlerin kimliklerini tespit etmeye çalıştı. Kazada ölenlerin otobüs şoförü Ahmet Sert, Ulviye Koloncu, Ali Çevik, Nayla Atay, Hayri Taşçı, Mukaddes Tekin, Hayrice Kupul ve Ali Aydın olduğu belirlendi. Diğer 3 cesedin ise Cennet Çevik, Hülya Çalık ve Birsel Sofya'ya ait olduğu tahmin edildi. Cesetler parçalandığı ve otobüsteki bagajlar dağıldığı için kazada ölen 3 kişinin kimliklerinin kesinleştirilmesi için çalışılıyor.

ESKİ BAŞKANIN EŞİ ÖLDÜ

Bu arada kazada yaşamını yitiren Nayla Atay'ın, Antalya'nın alt kademe Kepez Belediyesi eski Başkanı MHP'li Mehmet Atay'ın eşi olduğu belirlendi. Kardeşi ile birlikte İstanbul'da bir yakınlarının cenazesine katılan 2 çocuk annesi Nayla Atay'ın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Nayla Atay'ın kardeşi ise kazayı yaralı olarak atlattı. Eşinin ölüm haberini aldıktan sonra büyük üzüntü yaşayan Mehmet Atay, Burdur'a gelerek cenazeyi teslim aldı.

Kazada yaralanan ve Burdur Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan Fatma Kukul, Mustafa Can Koloncu, Mehmet Can Fidanboy, Murat Kukul ve İlmiye Koloncu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Yaralılardan Elva Sert, Zehra Sert, Hüseyin Yağlı, Hilmi Koloncu ve Ahmet Karayel, ilk tedavilerinin ardından bugün taburcu edildi.

İZNE GELEN ASKERLER VAR

Hastanede tedavisi süren diğer yaralılar şunlar:

"Mehmet Sert, Emine Sude Sert, Gülsüm Sert, Elmas Toy, M.Ali Arap, Hüseyin Arı, Bilal Sarı, Dilara Sarı, Birol Ergin, Osman Motor, Yaşar Durdali, Dilara Nilsu Durdali, Aygül Koloncu, Hüseyin Aydın, Sıdıka Coşkun, Ayşe Coşkun ve Hasan Daşdan"

Yaralılardan 3'ünün izne gelen askerler olduğu belirlendi. İzmit Cezaevi'nde görevli Janradma Er Hüseyin Arı ile İstanbul Kasımpaşa Orduevi'nde görevli Piyade Er Osman Motor'un Antalya'ya, Kıbrıs'ta askerlik yapan er Birol Ergin'in ise Burdur'a bağlı Çeltikçi İlçesi'ndeki evine gittiği ortaya çıktı. Kazanın Ergin'in evine 10 dakikalık mesafede meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı