Gazete Vatan Logo

Burcu Namlı'nın annesi konuştu

Boğaziçi Köprüsü'nden intihar eden Burcu Namlı'nın Yehova Şahidi annesi, bipolar bozukluğu bulunan kızının ruhsal çöküntü içinde olduğunu söyledi.

Burcu Namlı'nın annesi konuştu

Niğde Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Burcu Namlı (35) geçen cumartesi günü bindiği otobüs Boğaziçi Köprüsü üzerindeyken sürücüye "Midem bulanıyor" diyerek kapıyı açtırdı. Araçtan hızla inen Namlı, çırılçıplak aşağı atladı.



Sabah'ın haberine göre emekli yuva öğretmeni olan Emine Namlı, kızının Yehova Şahitleri'nce intihara sürüklendiğine yönelik iddiaların doğru olmadığını söyledi. Namlı, "Ben Yehova'nın şahidiyim. Ancak kızım değil. Asla bir baskı olmadı. Yehova Şahitleri baskıcı değildir. Bizim inancımıza göre herkes eşittir. Kesinlikle öldürmeye karşıyız. Kızım 2 yıl Yehova Şahidi olarak yaşadı. Ancak kendi isteğiyle 5 yıl önce ayrıldı. Ayrıldıktan sonra çok mutsuz oldu. Çalıştığı bankadan istifa ederek kendi kabuğuna çekildi. 3.5 yıl önce bir arkadaşını motosiklet kazasında yitirince psikolojisi bozuldu. Onun iyi olması için Akçay'a yerleşmiştik" diye konuştu.



'BENİ KANDIRMIŞ'

Kızının 'bipolar bozukluk' hastası olduğunun altını çizen acılı anne, "Son yıllarda ruhsal çöküntü içindeydi. 21 gün boyunca Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördü. 3 kez intihara teşebbüs etti. Son bir haftadır teyzesinde kalıyordu. İlaçlarını bile içmemiş. Beni kandırmış" dedi. Kızının ardından "Yavrum, kızım sen böyle tercih ettin. İsteseydin yaşardın. Senin tercihine saygı duyuyorum" diyen Emine Namlı, otobüs şoförünün köprü üzerinde kapıyı açmasına da isyan etti.



ANNEDEN ŞOFÖRE TEPKİ

Namlı, "Her midem bulanıyor diyene otobüs şoförü kapıyı açmamalı. Taksi şoförleri de dikkatli olmalı" diye konuştu. İntiharı araştıran polis, anne Emine Namlı'nın ifadesine başvuracak. Namlı'nın saçlarının kazınmış olması ve çırılçıplak şekilde intihar etmesi de araştırılacak.