Gazete Vatan Logo

Burç yorumlarını internetten nasıl okurum?

Burç yorumlarını internet üzerinden kolaylıkla okumanız mümkündür. Burç yorumları sosyal yaşantımıza yön veren bilgilerden bir tanesidir. Bu yüzden burç yorumlarını okumak bizi avantajlı hale getirebilir.

Burç yorumlarını internetten nasıl okurum?

Günümüzün en çok merak edilen konularından biri de burçlardır. Burçlar bir insanın doğum tarihine göre belirlenmiş ve sınıflandırılmış olan şeydir. Kaba tabirini bu şekilde yapabiliriz. Burçlar; günümüzdeki hali ile sizler için yazımızın devamında verilmiştir. Burç denilen şey aslında güneşin gökyüzünde yapmış olduğu bir harekettir. Yani güneş gökyüzünde 12 farklı şekilde görülmektedir. Bu da burçları oluşturmuştur. Eski çağlardan itibaren keşfedilip, takip edilmeye başlanmış ve konu üzerinde oldukça fazla araştırılmalar yapılmıştır. Araştırmalar ile birlikte çok daha eski yıllarda da burçların olduğu tespit edilmiştir.

Burçların ortaya çıkışı; bir rivayete göre çok eski zamanlarda yaşayan bir kabile ile olmuştur. Bu kabile güneşin gökyüzündeki hareketlerini takip edip, 12 farklı şekil tespit etmişlerdir. Daha sonra bu şekilleri isimlendirerek konu ile ilgili araştırmalarına devam etmişlerdir. Daha ileri bir zamanda başka bir kabile ile karşılaşırlar ve bu kabile ile -konu nasıl ortaya çıktı bilinmez- güneş hareketleri ile ilgili bir konuşma geçer. Bu konuşma sonunda iki kabile buldukları sonuçları karşılaştırır. Hareketleri aynı hesaplamışlardır. Ancak isimler her kabile için farklıdır. Birbirlerinden habersiz şekilde aynı sonucu bulan iki kabile ortak bir sonuç elde ederler ve bu sonucu kullanmaya başlarlar. Hikayenin bu şekilde olduğu söylenmektedir. Tabi ki doğruluğu tartışılabilir. Bu nedenle kesin bilgi değildir.

Haberin Devamı

Burçlar kendi aralarında ayrı ayrı bir grup içerisindedir. Bu gruplar nasıl oluşuyor diyecek olursanız şöyle açıklayabiliriz; 4 adet mevsim olayından İlkbahar’a denk gelen burç ilk burç olarak kabul edilmektedir. Bu burç Koç burcudur. Her 3 burç bir adet mevsime bir grup olarak karşılık gelmektedir. Koç burcu 21 Mart günü gündüz ve gecenin eşit olduğu ve günlerin uzamaya başladığı zaman başlamaktadır. Sembolik olarak ifadesi günün geceyi yenmesi olarak kabul edilir.

Koç Burcu : 21 Mart – 20 Nisan

Boğa Burcu : 21 Nisan – 20 Mayıs

Haberin Devamı

İkizler Burcu : 21 Mayıs – 21 Haziran

Yengeç Burcu : 22 Haziran – 22 Temmuz

Aslan Burcu : 23 Temmuz – 22 Ağustos

Başak Burcu : 23 Ağustos – 22 Eylül

Terazi Burcu : 23 Eylül – 23 Ekim

Akrep Burcu : 24 Ekim – 22 Kasım

Yay Burcu : 23 Kasım – 21 Aralık

Oğlak Burcu : 22 Aralık – 20 Ocak

Kova Burcu : 21 Ocak – 18 Şubat

Balık Burcu : 19 Şubat – 20 Mart

Burçların bir yıl içerisinde aylara dağılmış hali yukarıda vermiş olduğumuz gibidir. Doğum gününüzün denk geldiği burç sizin burcunuzdur. Yani güneşin siz doğduğunuz zamanda gökyüzündeki hareketini temsil etmektedir. Burçlar ile ilgili bilgilendirme amaçlı birçok internet sitesi, dergi, kitap ve benzeri kaynaklar oluşturulmuştur. Burçların ne anlama geldiklerini, burçların yer aldıkları element gruplarını aynı zamanda burçların kişilikler ile bir ilgisi olup olmadığını öğrenebileceğiniz birçok kaynak bulunmaktadır. Burç yorumları da günümüzde bu nedenle oldukça takip edilmektedir. İnternet üzerinden, dergilerden, kitaplardan ve gazetelerin ilgili bölümlerinden burç yorumlarına ulaşabilmek mümkündür.

Haberin Devamı