Gazete Vatan Logo

Burberry'den övgüler

Türkler bizi, biz de Türkleri seviyoruz, yeni mağaza açmak için çok hevesliyiz

DÜNYANIN en gözde lüks markalarından Burberry CEO’su Angela Ahrendts, Türkiye pazarına övgüler yağdırdı: Türkiye bizim markamızı seviyor, Burberry de Türkleri seviyor. Türkiye’de kesinlikle büyüme planlarımız var. Yeni mağazalar için çok hevesliyiz.

İngiliz lüks giyim markası Burberry, Türkiye’deki potansiyele övgüler yağdırarak, 8 olan satış noktası ve sayısını artırma kararı aldığını açıkladı. Dünyanın en gözde lüks markalarından Burberry’ye 4 yıl önce CEO olan, markanın büyümesinde ve krizleri atlatmasında gösterdiği başarıyla dikkat çeken Burberry’nin CEO’su Angela Ahrendts, “Türkler bizim markamızı seviyor, Burberry de Türkleri seviyor. Türkiye favori ülkelerimden. Orada işler gayet iyi gidiyor” dedi.

Facebook’ta 2.5 milyon kişi

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Dünya Perakende Kongresi’nde sorularımızı yanıtlayan Angela Ahrendts, İstanbul’da 3 tane flagship (amiral gemisi) mağazalarının bulunduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de kesinlikle büyüme planlarımız var. Ankara’yı da yakında açacağız. Türkiye’de yeni mağazalar için çok hevesliyiz” diye konuştu. Türkiye’deki ortağı Eren Holding’e de övgülerde bulunan Angela Ahrendts, “Türkiye’de birkaç kez bulundum. Bir vesieyle ülkenize gitmek için can atıyorum. Türkiye’de işler çok iyi, markamız için çok iyi bir nüfus ve potansiyel var” değerlendirmesini yaptı. Kongrede markanın değişen yüzü ve bu süreçte yaşadıklarını da perakendecilerle paylaşan Angela Ahrendts, son 6 ayda markanın yüzde 21 ciro artışı yakaladığını açıkladı. Markanın yüzünü değiştirmek için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ahrendts, “Tam yüzümüzü değiştirmeye hazırlanıyorduk ki önce moda algısı değişmeye başladı. Ardından kriz patladı” dedi. Yeniden yapılanma kapsamında stratejileri yeniden gözden geçirdiklerini kaydeden Ahrendts şunları söyledi: “Dijital tsunamiyi sadece online olarak düşünmedik. Bunun içine tasarım, reklam, kurum içi iletişim ve defilelerin internetten canlı yayınını da kattık. Markayı dijital çağa uydurmak birinci önceliğimiz. 2 yıl önce dijital strateji uzmanları aldık. 2.5 milyon kişiyle Facebook’ta düzenli ilişkideyiz. Fiziki sınırları, dijital ortadan kaldırıyor. Bu uygulamalar sayesinde dünyada 25 farklı etkinliği aynı anda yapabiliyoruz.”

‘Biz kibirli değil demokratik lüksüz’

SON dönemde ‘demokratik lüks’ vurgusunu artırdıklarına da dikkat çeken Ahrendts şöyle devam etti: “Herşeyi hoş karşılayan bir lüks. Kibirli bir lüks değil bizimki. Bu nedenle demokratik lüks için önce binamızı değiştirdik. O sadece bir bina değil o markanın evi, bizim yuvamız. Demokratikleşme önce binada başlamalı. Tek giriş, tek asansör ve tek kafeterya. Cam duvarlar, şeffaflık. Biz bunu önce kendi binamızda bunu yaptık.”

40 milyar lirayı 15 ulusal 700 yerel perakendeci paylaşıyor

DÜNYA Perakende Kongresi’nde bulunan Yıldız Holding Perakende Grup Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, yeni yaptırdıkları bir pazar araştırması hakkında bilgi vererek, Türkiye’de perakende sektörünün büyüklüğünün 125 milyar TL düzeyinde olduğunu, buradan et, sebze-meyve kayıtdışı çıktığında geri kalan rakamın 80 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu pazarın yüzde 50’sini 200 bin bakkal ve kuruyemişçinin paylaştığını, geriye kalan 40 milyar TL’lik bölümün ise 15’i ulusal, 700’ü yerel perakendeci tarafından paylaşıldığını ifade etti. Serdengeçti, Ülker’in 200 bin noktada dağıtım yaptığına da dikkat çekerek, “Amacımız en fakir insanın dahi Ülker’in kalitesiyle eğlenmeye çalışmasını sağlamak” diye konuştu.

Türk tüketici meraklı çıktı 2 haftada satışlar %30 arttı

Colin’s’e ‘Değiş, geri kalma’ sloganı yaradı. Yeni reklam filmi bu sloganla TV ve sinemalarda gösterilmeye başlayan markanın 2 haftada satışları yüzde 30 arttı. Colin’s Genel Müdürü Necati Özdoğan, bu reklam filminde insanların markalarını merak etmesini ve mağazalara bakmasını sağlamaya çalıştıklarını bu sayede orta vadede satışlarda artış beklediklerine dikkat çekerek, “Ancak tüketicinin bu kadar hızlı reaksiyon göstermesi bizi de çok şaşırttı. Satışlarımız ilk haftadan itibaren yüzde 30’dan fazla arttı, müşteri kitlemiz de genişledi” dedi. Reklam filminin oyuncusundan yönetmenine ithal bir yapım olduğunu aktaran Özdoğan, filmin Türkiye ile aynı anda Ukrayna’da da gösterilmeye başlandığını, Ukrayna’da ise satışların yüzde 20 düzeyinde arttığını ifade etti. Dünya Perakende Kongresi için Berlin’de bulunan Özdoğan, markanın büyüme stratejisi hakkında da bilgi vererek, “Son 2 yılda mağaza sayımızı 85’ten 152’ye çıkardık. Neredeyse Levi’s Türkiye’nin corner sayısı kadar da corner’ımızı kapattık. Levi’s’ın yaklaşık 400 corner’ı var, biz 384 adet kapattık” açıklamasını yaptı.

Montegrappa’nın 57 bin euroluk Atatürk kalemi 29 Ekim’de satışta

MÜCEVHER işleme teknikleri kullanılarak ürettiği kalemler ile dünyanın en pahalı kalem üreticileri arasında gösterilen Montegrappa’nın, yazıyla sanatı buluşturduğu ‘Portrait Pen’ serisi Mustafa Kemal Atatürk ile yeniden hayat buldu. İlk bölümü 2009 yılında Türkiye’ye gelen ve büyük ilgi gören Atatürk kalemlerinin fiyatları 27 ile 56 bin arasında değişen 11 adetlik ikinci bölümü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İstinye Park Chronos mağazasında ve ROTAP’ın Ankara Sheraton Mağazası’nda satışa sunulacak. Montegrappa’nın Türkiye temsilcisi ROTAP Saatçilik Başkanı Mehmet Ali Bal, Atatürk’ün vefat ettiğinde 57 yaşında olmasından hareketle koleksiyonun 57 adet üretildiğini belirterek, “Kalemlerin ilk bölümünü 2009 yılında Türkiye’ye getirdik ve büyük ilgi gördü. Bunun üzerine 2010 ve 2011’de de satışa sunabilmek için çalışmalar başladık. 11 adetlik ikinci bölümünü Cumhuriyet Bayramı’nda satışa sunmaya karar verdik” dedi.

Haberin Devamı