Gazete Vatan Logo

Burası ‘Şafak doğan güneş deyip’ de şehit düşenlerin yeri

GİRESUN - KOMANDO ÇAVUŞ EMRAH EKER

22 yaşındaki Emrah Eker’in tenrhisine 25 gün kalmıştı. Giresun’da oğluna kavuşmayı beklerken, şehit düştüğü haberiyle gözyaşına boğulan anne Medine Eker, “Oğlum, ben seni teröristlerin eline mi bıraktım? Allah’ım teröristleri kahret, cehennem ateşlerinde yak” diyerek ağıtlar yaktı. 4 çocuk annesi Medine Eker, “Oğlumu büyüttüm, asker eyledim. Vatan sağolsun. Teröristlere, düşmana karşı oğlumu şehit verdim. Oğlum bir daha büyüsün, kalksın, yine bayrağımızın altında şehit vermeye razıyım. Hiç bir zaman vatan bölünmez” diye konuştu.

ŞEHİT EKER’İN İNTERNETTEKİ SON MESAJI

“Doğudaki askerin batıdaki askere seslenişi; Sen beklersin çarşı izni. Ben beklerim operasyon tarihi. Sen çarşıda, Eda, Seda peşinde, ben dağlarda, kanasçı Leyla peşinde. Sen kan gördün mü bayılan, ben yaralı arkadaşımı sırtımda taşıyan. Senin anan bekler tezkereni, benim anam bekler kanlı haberimi. Burası ’Şafak 90’ deyip de nöbetten düşenlerin yeri değil. ’Şafak doğan güneş deyip’ de şehit düşenlerin yeri. Burası doğu, teröristlerin yuvası. Burada hata bir kere yapılır, kanla canla ödenir.”

KONYA - KOMANDO ÇAVUŞ UFUK BAŞARI

Kaydını dondurup askere gitti

Ufuk Başarı Konya’da yaşayan ailesinin tek oğluydu. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Programı bölümü 2’nci sınıf öğrencisiyken, kaydını dondurup askere gitmişti ve terhisine 7 ay vardı. Acı haber Başarı alisine gece saat 01:00‘de geldi. Oğlunun şehit olduğunu duyan baba İsa Başarı, güçlükle ayakta durabilirken, eşi 57 yaşındaki Sıdıka Başarı sinir krizi geçirdi. Baba Başarı, “Benim tek mesajım komutanlara. Oğlumla bir gün önce telefonla konuştuğumda birliğine yeni geldiklerini karakola yapılan roketatarlı saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı, 15 teröristinde kameralarla tek tek sayılıp kayıt edildiğini söyledi. Ne yazık ki, bunun sebebi başındaki komutanlardır.” dedi.

ERZİNCAN - UZMAN JANDARMA ONBAŞI FAHRETTİN AKSU

15 GÜN SONRA KAÇIRDIĞI EŞİNİN AİLESİYLE BARIŞACAKTI

‘Ne damadımı ne torunumu gördüm’

2 yıl önce internet üzerinden tanıştığı Hacer ile, ailelerin izin vermemesi nedeniyle kaçrak evlenmişlerdi. Çiftin 6 aylık Damla adını verdikleri bir de kızları vardı. Fahrettin Aksu 15 gün sonra eşinin ailesi ile barışma planları yapıyordu. Hiç bir araya gelmediği damadının şehit olduğu haberini alan 55 yaşındaki Cemal Doğan, “Biz kendileriyle küs olduğumuz için görüşmüyorduk. Ne damadımı ne de torunumu görebildim. Sadece internette fotoğraflarını gördüm” dedi. Damadı ile telefonla konuştuğunu belirten anne İsmihan Doğan ise, “Damadım, kızım ve torunum 15 gün sonra Kırıkhan’a gelecekti. Onlarla kucaklaşıp barışacaktık. Ancak evimize damadımın şehit haberi geldi” dedi.

26 yaşındaki Fahrettin Aksu, iki yıl önce internetten tanıştığı Hacer'le ailelerin izin vermemesi nedeniyle kaçarak evlenmişti. Diyarbakır'daki törende 6 aylık kızı Damla da yanındaydı. İki sağlık görevlisi Hacer'e 'Senin şehidin hangisi' diye sordu. Genç kadın gözyaşına boğuldu

GAZİANTEP - JANDARMA KOM ÇAVUŞ DOĞAN KAZ

35 gün sayıyordu

21 yaşındaydı terhisine 35 gün kalmıştı. İki ay önce dedesi Mehmet Kaz’ın yanında 15 gün geçiren şehit Mehmet Kaz, askere gitmeden ailesine maddi destek için marangoz yanında çalışmıştı. 3 kız kardeşin ağabeyi olan Mehmet Kaz’ın şehit olduğu haberini Hollanda’da alan baba Doğan Kaz, çalıştığı firma tarafından uçakla Türkiye’ye gönderildi. Oğlunun şehit olduğu haberi İstanbul’da verilen anne İslim Kaz da Gaziantep’e doğru yola çıktı.

SAMSUN - ÇVŞ NECMETTİN TORUN

‘Baba teröristler bölüğe saldırdı’

Samsun’un Alaçam’daki evinde büyük acı yaşandı. Babası Şükrü Torun, “Oğlum bana, baba karakolumuza teröristler saldırı düzenledi. Operasyona gidiyorum. Hakkınızı helal edin dedi. Şehit babası oldum. Gurur duyuyorum” diye konuştu.

BURSA - JN. ONB. AYKUT DELİMEHMETOĞLU

‘Bir şafaktım askerin duvarında’

Babasının mobilya imalathanesinde çalışıyordu. İzmir Foça’da acemi birliğini tamamladıktan sonra 2 ay önce Diyarbakır’daki birliğine teslim olmuştu. Aykut’tan geriye bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı şu satırlar kaldı: “Bir şafaktım, askerin duvarında, bir takvim yaprağında. Geri kalan, umut rakamları oldum.”

ADANA - JN. UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA GÜNEY

Bir ay sonra baba olacaktı

10 kardeşin en küçüğüydü. Babası Arif Güney, 1992’de intihar etmişti. Annesi 75 yaşındaki Dudu Güney’e acı haberi, askeri yetkililer verdi. Daha önce kalp ameliyatı olan Güney, acı haberle fenalık geçirdi. Güney’in 2 gün önce evini arayarak, annesiyle görüştüğü öğrenildi. Güney’in eşi Merve 8 aylık hamileydi. Şehidin ağabeyi Reşit Güney, “Çocuğuna ismini koyamadan gitti. Devlet şimdi babalığı bu çocuğa yapsın. 8 yaşında yetim kalmıştı, onu biz büyüttük. Şimdi çocuğunu annesinin karnında yetim bıraktı” dedi.

GAZİANTEP - JN. KOMANDO ER BARIŞ ÇİÇEKDAĞI

‘Komandonun acı sözleri’

Acı haber Gaziantep’teki ailesine sabaha karşı geldi. Babası Halil Çiçekdağı, “Oğlumla en son 2 gün önce telefonla görüştüm. Bana operasyona çıkacağını söyledi. Ciğerim yandı” dedi. Şehit er Barış Çiçekdağı’nın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasındaki duvarında, “Bayrak şereftir, şerefsiz ne bilsin’ sözlerini paylaştığı, 8 Mayıs’taki ’Komandonun acı sözleri’ başlıklı video paylaştığı görüldü.

TEKİRDAĞ - ŞEHİT ER GÖKHAN KAPLAN

‘Anacığım kaybolanları aramaya gideceğiz’

5 aylık askerdi. Oğlunun şehit olduğu haberi ile yıkılan anne Nevin, baba Ahmet Kaplan’ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Oğlunun şehit olduğu içine doğduğunu söyleyen acılı anne Nevin Kaplan, “Oğlum ile iki gün önce konuştum ve ; Anacığım kaybolanları aramaya gideceğiz’ dedi. Dikkat edin oğlum kendinize, birbirinizden ayrılmayın dedim. Ancak birlikte vuruldular. İçimde bir huzursuzluk vardı. Şehit haberlerini de televizyondan duyunca içime doğdu ve acı haber ulaştı. Biz yandık, onlar da yansın. Yavrumun yanında yatacağım, istemiyorum dünyayı. 3 evladım vardı, biri yok artık” diye gözyaşı döktü.

ADANA - JAN. UZMAN ÇAV. GÖKHAN YILDIRIM

10 gün sonra tayin olacaktı

Yıldırım 6 yıllık uzman çavuştu ve 2 yıldır da Diyarbakır’da görev yapıyordu. Edirne’ye yeni tayini çıkmıştı ve 10 gün sonra tayin için izne ayrılmaya hazırlanıyordu. Bekar olan Yıldırım’ın Adana’daki ailesine acı haber gece ulaştı. 4 çocuğunun en küçüğünü şehit veren anne Yıldız Yıldırım, gözyaşı dökerken, “Allah onlara cennet yüzünü göstermesin. Kendileri de bizim gibi kara kara yansınlar. Görmesinler cennet yüzü. Yaktı böyle anaları yaktılar” diye ağıt yaktı.

ZONGULDAK - Jn. Komd. ÇVŞ. NOYAN AYDIN

Lösemili kuzenine iliğini verdi

Noyan Aydın iki yıllık üniversite mezunuydu ve bilgisayar teknik servisinde çalışiyordu. Babası İsmail Noyan’ın 1989’da inşaat işçiliği yaptığı zaman geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğinde henüz 6 aylıktı. Aydın’ın 2 ay önce izin alarak kan kanseri (lösemi) olan kuzeni 33 yaşındaki Ömer Aydın’ın sağlığına kavuşabilmesi için kemik iliği verdiği, ancak kuzeninin geçen Perşembe yaşamını yitirdiği öğrenildi. Annesi Ayşe, “Yavrum sana doyamadım” diye ağıt yaktı.

ŞANLIURFA - JN. KOMANDO ER ETHEM OKKAY

Daha 1 yaşında yetim kalmıştı

Babasını henüz 1 yaşındayken kaybetmişti. Anne Halime Okkay acı haberi domates tarlasında çalışmak için mevsimlik işçi olarak gittiği İzmir Menmen’de öğrendi. Maddi durumu iyi olmayan aile askeri personel tarafından alınan uçak biletleri ile cenaze törenine götürüldü. Okkay’ın Şanlıurfa Eyyüpkent Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaşınca, İslim Kaya, Kürtçe “Sana kurban olayım kardeşim” diye ağıtlar yaktı.

AĞRI - JANDARMA ER VEFA ÇELİK

Ağrı’nın şehidi

20 yaşındaki Vefa Çelik’in Hüsna- Numan Çelik’in 8 çocuğundan biriydi. Çelik 4 ay önce vatani görevi için baba ocağı Ağrı’dan uğurlanmıştı. Oğlu Vefa’nın şehit olduğu haberini alan anne Hüsna Çelik, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı